Beş Yıldız Hareketi'ne liderlik eden Conte, Cumartesi günü savaşa karşı yürüyen on binlerce İtalyan'a seslendi ve onlara yeni hükümetin yaklaşımının "sadece tırmanmaya yol açtığını" söyledi. Ukrayna "tamamen silahlı" olduğuna göre, İtalya'nın ateşkes ve barış görüşmeleri için zorlaması gerektiğini söyledi.

Savunma Bakanı Guido Crosetto
İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto

SAVUNMA BAKANINDAN AĞIR SÖZLER

Bakan Crosetto, iktidardaki İtalya’nın Kardeşleri'nin kurucularından biri ve Başbakan Giorgia Meloni'nin yeni hükümetinde savunma bakanlığını elinde tutuyor. Pazar günü Corriere della Sera gazetesinin sayfalarında Conte'ye saldırdı ve sözlerini devlet kurumlarına saygı duymayan “mahalle zorbası gibi karışmak” olarak nitelendirdi.

Crosetto, muhalefetteki politikacıya bakanlığının önceki hükümetin beş parti silah gönderme kararlarını uygularken "her zaman olduğu gibi yasalara uyacağını" söyleyerek, Conte'nin pandemi karantinaları sırasında "kurumlara yönelik otoriter yaklaşım" geliştirmiş olması gerektiğini ima etti. 

SİLAH SEVKİYATI DURDU

Kamuoyunun önündeki tartışma, İtalyan gazetesi Il Messaggero'nun Roma'nın Kiev'e silah sevkiyatını yeni hükümet İtalya'ya silah göndermeden hangi silah sistemlerinin Ukrayna'ya gönderilebileceği gibi lojistik ve diğer sorunları çözene kadar fiilen durdurduğunu bildirmesinden birkaç gün sonra geldi. (RT) 

 POLEMİK HABER/ DIŞ HABERLER