Yetkililerin kanser hastası olduğunu söylediği Denaro, geçtiğimiz gün Palermo'daki özel bir hastanede tedavi gördüğü sırada tutuklandı. Polis, 60 yaşındaki örgüt liderinin geçen yıl bir ameliyat geçirdiğini ve ardından sahte isimle birkaç randevuya gittiğini söyledi.

SİCİLİ KABARIK

Denaro, 1992 yılında mafya karşıtı savcılar Giovanni Falcone ve Paolo Borsellino'nun öldürülmesine karıştığı için gıyabında ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Suçlar o sırada halkın tepkisine neden oldu ve İtalyan yetkililer, Cosa Nostra'ya yönelik baskılarını ciddi manada artırdı. Denaro ayrıca 1993 yılında Floransa, Roma ve Milano'da on kişinin hayatını kaybettiği ölümcül bombalı saldırıların arkasında olmakla da suçlanıyor.

Yetkililer ayrıca mafya patronunun aynı yıl 12 yaşındaki bir çocuğun kaçırılmasında rol oynadığını düşünüyor. Cosa Nostra, babasını mafya aleyhine ifade vermekten caydırmayı umuyordu ancak çocuk öldürüldü. 

‘GÜÇ ZEHİRLENMESİNE RAĞMEN…’

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, yüksek profilli mafyanın tutuklanması haberini yorumlayarak, yakalanmasının "devlet için büyük bir zafer" olduğunu söyledi.1992'de öldürülen bir yargıcın kız kardeşi Maria Falcone, tutuklamanın mafyanın "her şeye gücü yetme sanrılarına" rağmen "demokratik devletle çatışmada nihayetinde yenilgiye mahkum olduğunun" bir başka kanıtı olduğunu belirtti.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER