İYİ Parti'nin İstanbu Büyükşehir Belediyes (İBB) Başkan Adayı Buğra Kavuncu, seçim çalışmalarına Fatih'ten başladı.

Sabah namazını Fatih Camii'nde kıldıktan sonra çay ocaklarını dolaşan Kavuncu'ya İstanbul teşkilatı da eşlik etti.

Kavuncu, “İlimiz için, şehrimiz için, İstanbul’umuz için hayırlısı olsun. Siyasette rekabet millete fayda getirir, o kente o ülkeye bereket getirir, fayda getirir ve bu anlayışla yola çıktık. Fatih’ten yola çıktık. Fatih’in şehri İstanbul. İstanbul, “Geldikleri gibi giderler” diyen Mustafa Kemal’in şehri, asıl İstanbul burası. Biz de burada sabah namazıyla başladık, bütün teşkilatımızla, arkadaşlarımızla, birazdan sahaya çıkacağız, milletimizi dinleyeceğiz. Seçim kampanyamıza başlamış olduk, dediğim gibi İstanbul’umuza hayırlı uğurlu olsun, vatana, millete, memlekete hayırlı uğurlu olsun” dedi.

SON DAKİKA! İYİ Parti'nin yeni Genel Başkanı, Müsavat Dervişoğlu oldu SON DAKİKA! İYİ Parti'nin yeni Genel Başkanı, Müsavat Dervişoğlu oldu

“NİYET İYİ OLDUKÇA SONUÇ DA İYİ GELECEKTİR”

Kavuncu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Projelerimizi çalışıyoruz, biliyorsunuz ben 5 yıl İstanbul İl Başkanlığı yaptım ekip arkadaşlarımızla beraber hep sahadaydık. İddia ediyorum, son 5 yılda benim kadar İstanbul’un sokaklarında, mahallelerinde dolaşan başka birisi yoktur. Anlat İstanbul projemiz vardı onu bitirdik, İki Yaka İstanbul projesine başladık. 100 binin üzerinden insana temas ettik. Oradan topladığımız çok ciddi veriler var. İstanbul’un trafik probleminden otopart sıkıntısına kadar. Tabi sadece yerelde değil, genel siyaseti de ilgilendiren kontrolsüz göç ve geçici koruma kapsamında ülkemizde bulunan sığınmacıların, düzensiz bir şekilde dolaşması kadar birçok konuya muvakıfım. Hatta daha da fazlasını söyleyeyim, bizim tek odağımız İstanbul olacak, İstanbul dışında hiçbir odağımız olmayacak ama benim geçirdiğim bu 6 aylık teşkilat başkanlığı döneminde yoğun olarak Türkiye’nin diğer kentlerinden de biz yerel yönetimler başkanlığımıza veri olması açısından bir takım bilgiler toplamıştık. Çok enteresan sonuçlar çıktı, bugün Türkiye’nin yaşadığı ekonomik problemleri de su yüzüne çıkartan birçok sıkıntıyla karşılaştık. Ülkenin dört bir yanında içme suyuna erişim konusunda çok ciddi bir talep var. Bunu sadece İstanbul değil Türkiye’nin dört bir yanından elde ettiğimiz verilere dayanarak söylüyorum. Doktor problemi var. Birçok şehirde, birçok kentte şehir hastaneleri var ama ciddi şekilde doktor sıkıntısı çekiliyor. Son 6 aylık dönemde, teşkilat başkanlığında yapmış olduğumuz diğer illerdeki yerel problemler de var ama bizim tek odağımız var; İstanbul. İstanbul’a odaklanacağız, İstanbul’u konuşacağız. Her gün sabah yollara çıkacağız. İlçelerdeki adaylarımızla dolaşacağız. Bugün Fatih’teyiz, Fatih İlçe Belediye Başkan Adayımız Barbaros Mahiroğulları’yla beraber Fatih’te programımızı yapıyoruz. Kendisiyle yıllarıdır beraber çalışıyoruz, Fatih için de en doğru kişi, en etkili, en faydalı kişi olacağına eminiz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah yolumuzu açık etsin, kazadan beladan esirgesin. Kampanya dönemi huzur içinde geçsin. İki kutup arasına sıkıştırılmış Türkiye’de beyefendice, nezaketle, belden aşağı vurmadan ve sadece halkı, milleti öncelik alan bir kampanya nasıl yapılır biz bunu göstereceğiz. Kimseyi sokmadan, kimseye dil uzatmadan, kimseyi hırpalamadan, kimsenin özel hayatına dil uzatmadan tek önceliğimizin İstanbul ve İstanbul halkı olan bir seçim kampanyası göstereceğiz. Güzel insanlar İYİ insanlar hepimiz buradayız, bunu geçtiğimiz 5 yılda gösterdik. İl başkanımız Yücel Coşkun başkanlığında da aynı anlayışla devam ettiriyoruz, bütün bunları sahaya yansıtacağız, Milletimizin gönlüne girmeye çalışacağız. Bu bir mücadeledir, bu bir niyettir. Niyet iyi olduktan sonra sonuç da elbette iyi gelecektir. Sonucun elbette siyasette büyüklüğü önemlidir. Biz insanımızın, milletimizin mutluluğu için yola çıktık. Bunun da sonucu eminim İYİ olacak, güzel olacak ve etkili olacak.”