İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ailesinin hesaplarının gayri resmi şekilde inceletildiğini öne sürmesi sonrası iddiaların odağındaki isimlerden Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır hakkında karar verildi.

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır hakkındaki iddiaları inceleyen İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu, Dikbayır’ın partiden ihracına karar verdi.

Bakan Yerlikaya açıkladı: 1 Mayıs'ta 210 gözaltı Bakan Yerlikaya açıkladı: 1 Mayıs'ta 210 gözaltı

'DÜŞÜNMEK LAZIM'

Tele1’den Egehan Erkün’e konuşan konuşan Dikbayır, Perşembe günü basın toplantısı yapacağını açıkladı. Dikbayır,  “3 maddeden sevk etmişlerdi. MDK ikisini kabul etmemiş. Partiyi medyada yıpratmaktan ihraç ediyorlar. Ben açıklamalarımın arkasındayım” dedi. Dikbayır, farklı bir partide siyaset yapıp yapmayacağını ilişkin ise, “Daha çok yeni bir konu. Daha düşünmedim. Sakinleşip düşünmek lazım” diye konuştu.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan İYİ Parti'den Dikbayır hakkında Merkez Disiplin Kurulu (MDK) kararı yayınlandı. Kararda, Dikbayır'ın oy birliği ile kesin olarak partiden ihraç edildiği belirtilirken, "Müşterek Disiplin Kurulumuz, 5 Aralık 2023 tarihinde toplanarak Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın oybirliği ile kesin olarak partiden ihracına karar vermiştir" ifadelerine yer verildi.