İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu, dün Meclis'te yaşanan arbede sonrasında yoğum bakıma alınan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'le ilgili açıklamalarda bulundu. 

Dervişoğlu, yumruklu saldırı sonrası TBMM Genel Kurulu'nda yer almayacaklarını açıkladı. 

Doktorların ifadesiyle Örs'ün ölümden döndüğünü ifade eden Dervişoğlu, "Bilerek ve isteyerek gerçekleştirilen şiddettir, basit bir suç ya da arbededen ibaret olamaz" dedi.

'SENDEN ÖZÜR DİLEMENİ BEKLEYEN Mİ VAR?'

AK Partili Işık hakkında hukuki işlem baştılması gerektiğini söyleyen Dervişoğlu, "Hukuken takipçisi olacağız. Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi gerekli disiplin takibini yapmalı. Kendilerinden büyük beklentimiz budur" diye konuştu.

İYİ Partili Dervişoğlu, AK Partili Işık'a, "Senden özür dilemeni bekleyen mi var?" diyerek tepki gösterdi.

MECLİS TOPLANDI

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçelerini görüşmek üzere toplandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bütçesi üzerindeki görüşmelerde önce CHP'li milletvekilleri, konuşmalarını gerçekleştirdi. Söz sırasının AK Parti'ye gelmesi üzerine AK Parti İstanbul Milletvekili Mücahit Arınç, kürsüye çıktı. Bu sırada İYİ Partili vekiller, Genel Kurul salonunu terk etti.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e dün Genel Kurul'da yumruk atan AK PartiBursa Milletvekili Zafer Işık'la ilgili disiplin süreci başlatılmaması durumunda AK Partili milletvekillerinin konuşması sırasında Genel Kurul'u terk edeceklerini açıklamıştı. 

ÖRS'ÜN SON DURUMU

Halk TV ekralarında Örs'ün sağlık durumuyla ilgili son bilgilere yer verildi. Örs'ün ailesiyle görüştüğü ve bilincinin yerinde olduğu belirtildi.