İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Kürşad Zorlu, bugün İYİ Parti Genel Merkezi'nde Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

Zorlu'nun açıklamaları:

"14 Mayıs tarihinin artık kesinleşmesiyle birlikte bu seçim tarihi milletimizin kader anlarından bir tanesi olacak. Gerek depremin ardından felaketin yaralarının sarılması için gerekse bugüne kadar ortaya koyduğu karar ve politikalarla artık liyakatten, başarıdan hızla uzaklaşmış bunu rafa kaldırmış bir iktidara tamam mı, devam mı denilecek bir kader günü olacak."

'MİLLETİMİZİN UMUDUNU ARTTIRAN PROJELERLE SAHADALAR'

"Gündemimizin yoğunluklu kısmı deprem. Bu yaraların sarılması, vatandaşlarımızın hak kayıplarına uğramaması ve ülkemizin hızla bir normalleşme iklimine götürülmesi. Genel başkanımız hafta sonu cumartesi Hatay'da, pazar günü Kahramanmaraş'ta deprem bölgesindeki incelemelerine devam etti. Bunlar önümüzdeki günlerde de devam edecek. Hatay'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş da Kahramanmaraş'ta Sayın Genel Başkanımızla bir aradalardı.

Açıkça görülüyor ki deprem felaketinin sarılmasında da bu iki değerli büyükşehir belediye başkanımızın 14 Mayıs'taki kazanılacak zaferle birlikte cumhurbaşkanı yardımcılıklarını üstlenecek olmaları milletimizin umudunu artıran, bu icracı ve çözüm odaklı projelerin hayata geçirilmesi noktasında da milletimizin güvenine mazhar olabilecek çok ciddi bir fotoğrafı da gözler önüne sermiş durumda."

'BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUZ'

"Seçime 62 gün kaldı. Biz başaracağımıza inanıyoruz. Millet İttifakı bir bütün içerisinde 14 Mayıs seçimlerine hazırlanıyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı takvim gereğince bugün Genel İdare Kurulumuzda seçim takvimine yönelik bazı hususları belirginleştirdik.

Milletvekili aday adaylarından alacağımız ücret konusunda; erkekler için 30 bin lira, kadınlar için 15 bin lira, engellilerden herhangi bir ücret almayacağız yine gençlerimizden de 15 bin lira aday adaylığı başvuru ücretini almayı uygun buldu Genel İdare Kurulumuz. Bununla birlikte 15-22 Mart tarihinde aday adaylığı müracaatları yapabilecekler.

Adayların belirlenmesi konusunda hangi yöntemin uygulanacağına dair Sayın Genel Başkanımıza Genel İdare Kurulumuz tam yetki verdi. Sayın Genel Başkanımızın özellikle büyük şehirlerde üye tabanlı bir yoklama yapma arzusu öteden beri mevcuttur. Bunun üzerinde bir çalışma yürütülecek. Nihai kararımızı da önümüzdeki günlerde çok geç kalmadan paylaşacağız."

'İRADEMİZİ ESAS ALIYORUZ'

Zorlu, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hem belediye başkanlığı hem cumhurbaşkanı yardımcılığı görevlerini yürütüp yürütemeyecekleriyle ilgili bir soruya Zorlu, şu yanıtı verdi:

"Bunlar çözülmeyecek noktalar değildir. Önemli olan irademizdir. Sayın Genel Başkanımızın önerisi ve Millet İttifakı'nın ortak mutabakatıyla varılmış bir karardır. Artık biz merkezi yönetimle yerel yönetimlerin bir arada, bir güç birliği içinde bu deprem sonrası felakete hazırlanmasını çok önemsiyoruz.

Bu problemler aşılır, biz milletimize verdiğimiz taahhüt, bu karanlık tabloyu ortadan kaldırmak isteyen bütün güçlerin bir arada yer almasını esas alan, milletimizin iradesini ve isteğini bu sandığa olabildiğince yansıtacak bir girişimi hayata geçirmektir. Biz irademizi esas alıyoruz."

'BİZ MİLLET İTTİFAKI'YIZ'

Cumhur İttifakı'nın genişleme çalışmalarının seçimleri etkileyip etkilemeyeceği sorusu üzerine Zorlu şunları söyledi:

"Türk siyasetinin şu anda en açık, şeffaf, milletiyle bütün gerçekleri olabildiğince paylaşan, milletine yüreğini açmış bir genel başkanla ilerleyen bir siyasi partiyiz. Bizim ilkelerimiz en başından beri belli, bunları da ortaya koymaya devam ediyoruz. Bu çerçevede iş birliği süreçlerini nasıl ilerleteceğimize yönelik görüşlerimizi de kamuoyuyla paylaştık. Bahsettiğiniz siyasi partinin elbette görüşlerini biz de biliyoruz. Parti programlarında Anayasa'daki vatandaşlık tanımı dahil olmak üzere değiştirilmesine yönelik pek çok vaatleri söz konusu. Kanaatim odur ki bu sorunun muhatabı İYİ Parti değil, bu karara ortak olan Cumhur İttifakı'nın değerli paydaşlarıdır.

Millet İttifakı'nın bugüne evrilişi içerisinde bu ittifaka yönelik olarak bilhassa Cumhur İttifakı'ndan gelen eleştiriler şöyleydi: ‘Çok seslilik', ‘Nasıl yönetecekler?', koalisyonları çağrıştıran birtakım iddialar söz konusuydu. Biz bu çoğulculuğun, çeşitliliğin, güç birliğinin ülkemize iyi geleceğine inanıyoruz. Ancak şimdi biz artık Millet İttifakı'yız adımız da buna dönüştü. Kanaatim odur ki Altılı Masa, Cumhur İttifakı olmuştur. Çünkü onların da diğer partilerle birlikte sayısını topladığımızda artık yepyeni bir Altılı Masa var." (ANKA)