İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu, yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlerde ittifak yapmayacaklarının altını çizen Kavuncu, CHP’deki yönetim değişikliğinin de bu kararı etkilemeyeceğini ifade etti. Kavuncu, AK Parti’ye geçen Nebi Hatipoğlu’na da tepki göstererek, milletvekillerinin, milletvekilliğinden istifa etmeden başka partilere transfer olmasının yasalarla engellenmesi gerektiğini savundu.

T24’den Eray Görgülü’ye konuşan Kavuncu, ittifak tartışmaları ile ilgili, “Genel İdare Kurulumuzun kararı çok net, 81 ilde aday çıkartacak şekilde hazırlığımızı yapıyoruz” dedi.

Kavuncu, CHP’deki Genel Başkan değişiminin, bu kararın yeniden gözden geçirilmesine etki edip etmeyeceği sorusunu, “Bu karar, kişilere bağlı veya partilerdeki yönetim değişikliklerine bağlı veya hali hazırda o dönem alınan kararın olduğu süreçte yönetimde bulunan yapılara bağlı olarak alınmış bir karar değil. CHP’deki kongre sonrasında oluşan yönetim değişikliği bu kararı etkilemeyecektir” yanıtını verdi.

Kavuncu, “Hiçbir partideki yönetim değişikliği bu kararı etkilemeyecektir. Bizim çizgimiz net. Biz milletimizin önüne 25 yıldır 2 kutuplu 2 ana eksen arasında olan kavgada üçüncü bir yeni alternatifi milletimizin önüne koymak istiyoruz” diye konuştu.

Erdoğan'ın ABD ziyareti iptal oldu Erdoğan'ın ABD ziyareti iptal oldu

Yerel seçimler öncesinde önümüzdeki hafta sonu İstanbul’da üç günlük bir kampa gireceklerini de kaydeden Kavuncu, “Önümüzdeki belediye seçimleriyle alakalı nasıl bir strateji, nasıl bir takvim olacak, bunları da bir kez daha orada konuşacağız” dedi.

'BAŞKA PARTİYE GEÇİŞ YASAKLANMALI'

Kavuncu, Eskişehir’de ön seçimden çıkarak İYİ Parti’den milletvekili seçilen Nebi Hatipoğlu’nun AKP’ye transfer olması ile ilgili de “Eskişehir seçmeni gerekli tepkiyi verecektir” dedi.

Milletvekillerinin, milletvekilliğinden istifa etmeden başka partilere transfer olmasının yasalarla engellenmesi gerektiğini savunan Kavuncu, şunları söyledi:

“80 bine yakın Eskişehirli seçmenin oyunu almışsınız ve bu millet size bizi muhalefet olarak temsil et demiş. Muhalefet olması için Meclis’e gönderilen bir vekilin iktidar partisine geçmesi ne etiktir ne ahlakidir. İstanbul İl Başkanlığım dönemimde bu tür arızaları da ortadan kaldıracak, Siyasi Partiler Kanunu’nu da bu mecraya taşıyacak bir çalışma yaptık.

Dünyadaki bütün siyasi partiler kanununu özellikle hem batıda hem doğuda siyasi partilerin aday belirleme süreçlerinin nasıl uygulandığına detaylarıyla baktık. Türkiye şartlarında en uygun, en demokratik olabilecek bir yapıyı nasıl var edebileceğimiz üzerine kafa yorduk. Bunu bugünkü teknolojiyle de harmanladık. Bununla ilgili çalışmalarımız da nihai noktasına geldi ve kısa bir zaman içerisinde kamuoyuna ilan edeceğiz ki, seçmeni hayal kırıklığına uğratacak bu tür sıkıntıları bir kez daha yaşamayalım.”