Nükleer silahlı Kuzey Kore, Salı günü hiç olmadığı kadar uzak bir orta menzilli balistik füzeyi test etti ve beş yıl sonra ilk kez Japonya üzerinde süzülmesine yol açtı. Füzeden dolayı, bölgedeki sakinlere sığınaklara girmeleri için bir uyarı verildi. 

GÜÇ GÖSTERİLERİ ARTIYOR

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore'nin son denemesini "tehlikeli ve pervasız" olarak nitelendirdi ve ABD ordusu ve müttefikleri güç gösterilerini artırdı. Güney Kore'nin Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Güney Koreli ve ABD birliklerinin denize bir füze ateşlediğini ve müttefiklerin savaş uçaklarıyla bir bombalama tatbikatı düzenlediğini söyledi. 

Yıllardır ilk kez geçen ay Güney Kore'de ilk durağını yapan Amerikan uçak gemisi USS Ronald Reagan, diğer savaş gemilerinden oluşan grubuyla Kore ve Japonya arasındaki denize dönüyor. Güney Kore ordusu bunu, müttefiklerin Kuzey Kore'den gelebilecek herhangi bir tehdide yanıt verme kararlılığını göstermek için tasarlanmış "oldukça olağandışı" bir hareket olarak nitelendirdi. (Reuters)