Tunceli'nin AK Partili eski Çemişgezek Belediyesi Meclis Üyesi ve AK Parti Tunceli İl Başkan Yardımcısı İbrahim Enes Somyürek, istisnai kadroyla Elazığ Valiliği özel kalem müdürlüğüne atanarak memur yapılmıştı. Somyürek, AK Parti’den Çemişgezek belediye başkan aday adaylığı için görevinden istifa etti.

CHP'li Adıgüzel'den Erdoğan'a: Kukla kim kuklacı kim? CHP'li Adıgüzel'den Erdoğan'a: Kukla kim kuklacı kim?

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre, Tunceli'nin AK Partili Çemişgezek Belediyesi eski meclis üyesi ve AK Parti Tunceli İl Başkan Yardımcısı İbrahim Enes Somyürek, AK Partili Mazgirt ilçe belediyesine muhasebe büro elemanı olarak işe alınmış sonrasında ise geçici görevlendirmeyle DSİ'ye geçmişti. Geçen yıl ise tepkilere rağmen istisnai kadroyla Elazığ Valiliği özel kalem müdürlüğüne atanarak memur yapılmıştı.

AK PARTİ'YE GİRİNCE KAMUDA HIZLICA YÜKSELDİ

İbrahim Enes Somyürek, 2018 yılında AK Parti Çemişgezek İlçe Başkanı oldu. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Çemişgezek Belediye Meclisi Üyeliği’ne seçildi. 2021 yılında AK Parti Tunceli İl Başkanlığı’na Sercan Özaydın'ın atanması ile birlikte AK Parti Tunceli İl Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atandı. Hukuk işlerinden sorumlu il başkan yardımcılığı görevine getirilen ve aynı zamanda Çemişgezek Belediye Meclis Üyeliği görevini de sürdürmeye devam etti.

AK Partili Mazgirt Belediyesi’nde muhasebe servisinde büro elemanı olarak işe başlayan Somyürek, geçici görevle Tunceli DSİ il müdürlüğü geçti. DSİ görevinden sonra istisnai kadroyla Elazığ Valiliği özel kalem müdürlüğüne geçirildi.

ADAY OLMAK İÇİN İSTİFA ETTİ

AK Parti'ye yönetici olması sonrasında hızla yükselen  Somyürek, Elazığ Valiliği’ndeki görevinden istifa etti. Somyürek'in 2024 yerel seçimlerinde Çemişgezek Belediye Başkan Aday Adayı olmak için istifa ettiği öğrenildi.