Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, bakanlığının bütçe görüşmelerinin sürdüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kendisi hakkında kullandığı “LGBTİ’ci” ve “cinsiyetsiz” ifadelerini yanıtladı.

Meclis’te yaptığı konuşmada Soylu’ya seslenen Kadıgil, "Arkamdan 'LGBT'ci' demiş, 'cinsiyetsiz' demiş. Süleyman, ben cinsiyetsiz değilim, her 25 Kasım’da, her 8 Mart’ta tir tir titreyerek yasaklamaya çalıştığın kadınlardan biriyim. Önce bunu o kafana sok" dedi.

Kadıgil, konuşmasının devamında "Beni LGBTİ+’ların hakları ilgilendirir. İki yetişkinin rızasıyla birbirini sevmesi, sevişmesi sadece onları ilgilendirir. Anayasal olarak ben onları savunmakla mükellefim. Bağırın, çıldırın. Bu ülkede bir anayasa var” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de tarikatlar ve cemaatler eliyle çocukların istismara maruz bırakıldığını söyleyen TİP’li Sera Kadıgil, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a da seslenirken şu ifadeleri kullandı:

"Beni ne ilgilendirir biliyor musunuz? 6 yaşındaki bir çocuğu 30 yaşındaki müridine ‘eş’ diye veren o şerefsiz tarikat şeyhi ilgilendirir. Beni ne ilgilendirir biliyor musunuz? ‘2020 yılında ben o çocuğu koruma altına aldım’ deyip de ağzını açıp tek laf etmeyen, o tarikatın kapısını basmayan ne Yusuf Ziya Gümüşel’e ne o çocuk tecavüzcüsü Kadir İstekli’ye tek bir laf edemeyen, onları tutuklatamayan sonra da utanmadan Aile Bakanı diye burada oturan bu kadın ilgilendirir beni."

Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada Hiranur Vakfı’nın yetkilileriyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun fotoğrafını gösteren Kadıgil, şunları söyledi:

"Bak elimde fotoğraf… ‘Fotoroman Süleyman’ın fotoğraflarından. Yanında kim var? Hiranur Vakfı’nın yetkilileri var. Hani 6 yaşında çocuğu tarikatına eş yapanlar var. İşte beni bu ahlaksızlıklara ağzını açıp tek laf edemeyenler ilgilendirir."