İstanbul Kadıköy'de bulunan Halk Eğitim Merkezi, depreme dayanıksız yapısı nedeniyle tahliye edilecek. Tahliye işlemleri sonrası bina güçlendirme çalışmalarına başlanacak.

88 YILLIK GEÇMİŞE SAHİP

Gazete Kadıköy’ün haberine göre, 88 yıllık geçmişi olan Halk Eğitim Merkezi'nin müdürü olan Hülya Narsap, Kahramanmaraş depremleri sonrası İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurduklarını ve incelemeler sonrasında yapının riskli durumda olduğunun belirlenerek tahliye kararı aldıklarını açıkladı.

'BİZ BUNU YILLARDIK İSTİYORDUK'

Narsap'ın açıklaması şu şekilde:

“A ve B bloktan oluşan, toplam 7 bin metrekarelik alanı kapsayan binamızı bu ay sonuna dek boşaltacağız. Güçlendirme yapılacak. En iyi ihtimalle 3-4 ya da 6 ay sonra geri döneceğiz. Bu süreçte faaliyetlerimiz ve kurslarımızı Kızıltoprak’taki İbrahim Öktem İlkokulu ve Feneryolu Halk Eğitim binasında devam ettireceğiz.” Biz bunu yıllardır istiyorduk zaten.

Kursiyerlerimiz de konuyla ilgili dilekçeler veriyordu. Son depremlerin ardından yetkililer de yaşananların vahametini görünce bu karar alındı. Kimseyi mağdur etmeden, binamız yenilenecek ve tekrar geri döneceğiz.”