Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KADEM 4. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada kadına yönelik şiddetle ilgili yeni düzenlemeler gerçekleştirileceğini bildirdi. 

Kadını öldürme eylemini insan olan hiç kimse kabul etmez diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni düzenleme ile artık kadına yönelik şiddetlerde hiçbir şey indirim nedeni olarak kabul edilmeyecek" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın yeni düzenlemelere ilişkin konuşması şu şekilde:

Kadını öldürme eylemini insan olan hiç kimse kabul etmez. Bu tür hadiseleri sıfırlayana kadar kendimizi görevimizi yapmış sayamayız. Yeni düzenleme ile artık kadına yönelik şiddetlerde hiçbir şey indirim nedeni olarak kabul edilmeyecek. Sadece takım elbise giyip kravat takmak indirim gerekçesi olmayacaktır. Kasten öldürme, kasten yaralama, işkence ve eziyet gibi suçlar kadına karşı gerçekleştirilmişse cezası daha da artacaktır. Fiziken veya iletişim araçlarıyla yapılan takiplerin cezası 6 aydan 2 yıla kadar hapis ile sonuçlanacak. Eşe ve veya boşanılan eşe karşı kasten yaralamada tutuklama olayları kolaylaştırılacak. 

28 ŞUBAT DÖNEMİNDEKİ KİRLİ ZİHNİYET

Kadına yönelik şiddetin en bariz örneği 28 Şubat'tır. Bu dönemde sözde çağdaşlık adına sırf başlarını örttükleri için kız öğrencilerimizin eğitim haklarını zor kullanarak ellerinden aldılar. Bu kara bir bulut gibi ülkenin üstüne çöktü. Kamudaki başörtülü kadınları kapı önüne koydular. 28 Şubat döneminde çalışma hayatından sokağa kadar her yerde bu kirli zihniyeti görmek mümkündü. Şimdi de 28 Şubat ile hükümeti nasıl deviririz diye düşünüyorlar. Ülkemizde kadınların en çok ayrımcılığa maruz kaldığı yıllar bu süreçtir. 

'CİBİLİYETLERİ BOZUK'

Onca taciz, tecavüz, arsızlık vakalarını görmezden gelmesi en başta kadınlara yapılmış saygısızlıktır. Nerde bu kadın dernekleri, niçin görünmezler. İlla kendilerinden mi olacak. İnsan olmak yetmiyor mu? Kadın olmak yetmiyor mu? Niçin gitmiyorsunuz adalet saraylarının önlerine. Gitmezler çünkü onların cibiliyetleri bozuk. Bakın çıktılar mı Başak Cengiz'de ortaya, çıkmadılar.