CHP İstanbul İl Başkanlığı Sağlık Komisyonu tarafından "İstanbul'dan Türkiye'ye Sağlık Alanının Sorunları ve Çözümleri Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştaya, CHP Parti Meclisi üyesi Burhan Şenatalar, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve CHP İstanbul İl yöneticileri katıldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, birçok sorunun kaynağının aslında politik olduğunu belirterek, "Sağlığın sorunlarının çözümüne de doğru bir politik bakışla, doğru bir anlayış ortaya koyup, çözüm önerilerini o zeminde tartışmak gerektiğini düşünüyorum" dedi. 

'SORUNU NASIL ÇÖZMEYE KALKTIĞINIZLA İLGİLİ BİR DURUM'

Ülkenin bilgi, birikim, planlama ve deneyimle birlikte çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Mesele soruna nereden baktığınız ve sorunu nasıl çözmeye kalktığınızla ilgili bir durum aslında. Yoksa bu memlekette yaşadığımız bütün sorunlar gibi sağlık sorunu da doğru bir bakışla sorunu merkezine alan, sorunla birlikte çözecek olanları ve insanı da merkeze koyan bir şekilde ele alınıp planlı programlı bir şekilde süreç yürütüldüğünde rahatlıkla çözülecektir.

'BÜYÜK ORANDA KATKI SUNACAĞINA İNANIYORUM'

Her bir yol arkadaşımızın, akademisyenlerimizin, meslektaşlarımın sağlık alanındaki sorunlara bilimsel, akılcı yaklaşan ve çalıştaya katkı koyan bütün herkesin akıttığı tere sağlık diyorum. ‘İstanbul'dan Türkiye'ye Sağlık Alanının Sorunları ve Çözümleri Çalıştayı’ yapılmasını özellikle çok istemiştim. Çünkü birçok sorunun kaynağı aslında politiktir. Sağlığın sorunlarının çözümüne de doğru bir politik bakışla, doğru bir anlayış ortaya koyup, çözüm önerilerini o zeminde tartışmak gerektiğini düşünüyorum. O nedenle İstanbul’da gerçekleşecek olan bu çalıştayımızın çıktılarının genel merkez sağlık politikalarımıza da büyük oranda katkı sunacağına inanıyorum.”

'İKTİDAR GİDERLERSE GİTSİNLER YAKLAŞIMI İÇERİSİNDE'

CHP İstanbul İl Başkanlığı Sağlık Komisyonu olarak düzenlediğimiz bu çalıştayda görevimiz gereği yapmış olduğumuz gözlemlerde sağlık ortamında her geçen gün artan olumsuzluklarla karşı karşıya olduğunu gördük. Hekimlerin, diş hekimlerinin, eczacıların, veteriner hekimlerin, hemşirelerin, ebelerin, hastabakıcıların, ATT Paramedik ve diğer tüm sağlık çalışanlarının, sağlık kuruluşlarında görev yapan tüm çalışanların mutsuz olduklarını gördük. Her geçen gün sorumluluğun arttığını tespit ettik. Düzeltilemeyen iş koşullarına ekonomik geçim sorunları ve sağlıkta şiddet de eklendi. İktidar ise giderlerse gitsinler yaklaşımı içerisinde. Bu nedenle sağlık kuruluşlarında, kamu kuruluşlarında, üniversitelerde ciddi istifalar yaşandı. Hastanelerde bazı bölümler kapandı, kapanıyor.

'SAĞLIK SİSTEMİNDEN ŞİKAYET EDİLDİĞİ BİR DÖNEM YAŞANIYOR' 

Özellikle yan dal uzmanlıklarının olduğu birçok bölümde kapanmalar var ve hizmetler verilemez noktasına geldi. Tabii bu tüm olumsuzluklar halkın da sağlığını olumsuz yönde etkilemekte. Neticede hastalar ve hasta yakınları çok mutsuz olduğu, sağlık sisteminden şikâyet ettiği bir dönem yaşanıyor. Günlerce alınamayan randevular alındıysa beş dakikaya sığınmaya çalışılan muayeneler, ilaç bulunmasındaki yaşanan sıkıntılar, zamanında yapılamayan ameliyatlar ve tahliller halkımızı bezdirmiş durumda. Bu nedenle CHP İstanbul İl Sağlık Komisyonu olarak sağlıkta dönüşüm sürecinin sağlıkta çöküş aşamasına geldiği bu dönemde sağlık hizmetlerinin mevcut durumunu oluşturduğumuz çalışma gruplarıyla tespit etmeye ve çözüm önerileri oluşturmaya karar verdik.”

Polemik Haber