CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, vatandaşlara 'sandıklara sahip çıkma' çağrısında bulundu.

Kaftancıoğlu'nun sözleri:

"Sandıkların kapanmasına yaklaşık 15 dakika kaldı. Şu saate kadar oyunu kullanmamış bütün vatandaşlarımızı geleceklerine bir adım daha yaklaşmak için bir adım mesafesindeki okullarına giderek oylarını kullanmasını bir kez daha seslenerek ifade etmiş olayım. Yaklaşık 15 dakika kaldı. İstanbul'da bugün saat 2 buçuk 3 civarına kadar sorunsuz bir şekilde vatandaşlarımızın oy kullanma işlemleri tamamlandı. Bu saate kadar yalnızca seçim yasakları kapsamında olan ilçe seçim kurulu kararına rağmen kaldırılmayan görseller haricinde bir olumsuzluk yaşanmadı.

'PROVOKASYON ÇIKARMA EĞİLİMİ'

Ancak saat 3'ten itibaren kimi ilçelerimizde ve okullarımızda belirli kişiler tarafından birtakım provokasyon çıkarma eğilimlerinde olduğunu gördük. Hatta Esenler’de bir okulumuzda sandıktaki bir sonucu itiraz hakkını kullanan bir görevlimizin okuldaki kişilerce darbedildiği, birkaç kaburgasının da kırıldığı bilgisi geldi.

'OYU KORUMA ZAMANIDIR'

Şimdi atılan her oya sahip çıkma zamanı. Herkese yasal hakları olan, oy kullandıkları sandıklarda sayımı takip etmeye davet ediyorum. İstanbullular adına yaparsa İstanbul yapar diyorum. Oyunuzu verdikten sonra verdiğiniz oyu koruma zamanıdır."