Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti.

ANTEP'TE ART ARDA DEPREMLER

Ayrıca, AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre 04.26'da Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 6,4 büyüklüğünde ve saat 04.36'da Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 6,5 büyüklüğündeki deprem, 9,77 kilometre derinlikte oldu.

Gaziantep Valisi Davut Gül, deprem sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Gül, "Deprem ilimizde de şiddetli hissedilmiştir. Lütfen panik yapmadan dışarıda bekleyelim. Araçlarla yola çıkmayalım. Ana yolları boş bırakalım. Telefonları meşgul etmeyelim. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı

'531 GÖÇÜK'

Vali Gül bir sonraki açıklamasında da, arama kurtarma ve yardım çalışmalarının devam ettiğini belirtirken, "İlk andan itibaren 657 ihbar aldık, tamamı değerlendirildi, kent genelinde 531 göçük söz konusu. Önümüzdeki saatlerde daha net bilgiler paylaşılacaktır" dedi.

Adsız tasarım-7

GAZİANTEP KALESİ YIKILDI

Roma döneminde gözlem yapıldığı bilinen Gaziantep Kalesi de depremde yıkıldı.

80 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ildeki son durumla ilgili basın açıklaması yaptı. Oktay, Gaziantep'de şimdiye kadar 80 kişinin hayatını kaybettiğini, 600 yaralının bulunduğunu ve  581 binanın yıkıldığını söyledi.