Trudeau, Ottawa'da gazetecilere verdiği demeçte, "İran'ın tekrar tekrar insan haklarını hiçe saydığını gördük, şimdi bunu Mahsa Amini'nin ölümü ve protestolara yönelik baskıyla görüyoruz" dedi.

Trudeau, Dışişleri Bakanı MelanieJoly'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada yaptığı benzer açıklamalardan hemen sonra, "Bugün, İran'ın sözde ahlak polisi de dahil olmak üzere düzinelerce kişi ve kuruluşa yaptırım uygulayacağımızı duyuruyorum" dedi. 

TEPKİLER DİNMİYOR

İran, 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin 16 Eylül'de kadın kıyafetlerine katı kısıtlamaları uygulayan ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra ölümüyle tetiklenen 2019'dan bu yana yaşanan en büyük protestoları bastırdı. Olay ve protestolara verilen sert tepki dünya çapında geniş yankı uyandırdı. 

İran, Tahran yönetiminin ABD'yi ülkede istikrarı bozmaya çalışmak için huzursuzluğu kullanmakla suçlamasının ardından, ülke çapında protestoları tetikleyen olayla ilgili olarak daha fazla uluslararası eleştiriyle karşı karşıya kaldı.(Reuters)