Moda yarışması programıyla tanınan sosyal medya fenomenleri Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'n sürdürdüğü ve başlangıcı 2020 yılına kadar giden soruşturma kapsamında 14 Kasım'da gözaltına alınmışlardı.

Gözaltında geçen 2 günün ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği’nde Candan kardeşler bugün ifade verdi.

ESKİ ERKEK ARKADAŞI

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, sorguda Nihal ve Bahar Candan’a mayıs 2023’de düzenlenen operasyonda tutuklanan dolandırıcılık çetesinin lideri Onur Apaydın’la ilişkileri soruldu. Nihal Candan verdiği ifadesinde, Onur Apaydın’ın çok eski erkek arkadaşı olduğunu ve uzun süre önce ayrıldığını belirtti.

'ONUR APAYDIN'IN KAAN HAMZAOĞLU OLDUĞUNU UZAKLAŞTIRMA KARARI İLE ÖĞRENDİ' İDDİASI

Onur Apaydın’ın isminin Kaan Hamzaoğlu olarak bildiğini anlatan Nihal Candan, onun hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığını ve bu uzaklaştırma kararını aldırdıktan sonra gerçek isminin Onur Apaydın olduğunu öğrendiğini söyledi.

GÜVEN SAĞLAMAK İÇİN CANDAN KARDEŞLER YEMEKLERE GİDİYOR

Soruşturmada Onur Apaydın'ın tuzağına düşürmek istediği müştekileri lüks restoranlarda ağırladığı, güven sağlamak için de yanına arkadaşları olan Bahar Candan ile Nihal Candan'ı aldığı belirtilmişti. İfadeleri alınırken Candan kardeşlere bu lüks restoranlarda yapılan tanıtımlı yemekler de soruldu. Nihal Candan, o dönem Onur Apaydın’ın kendi erkek arkadaşı olduğu için, erkek arkadaşıyla yemekli yere veya gece kulübüne gittiğini söyledi. Ama bir dolandırıcılık organizasyonun içinde yer almadığını belirtti. Bahar Candan’da o bahsedilen restoranlara birçok ünlü ismin de gittiğini söyledi.

SUÇLAMALARI REDDETTİLER, SORULAN İSİMLERİ TANIMADILAR

Dolandırıcılık ve suç gelirlerini aklama suçlamaları kabul etmeyen Candan kardeşlere bazı kişileri tanıyıp tanımadıkları da soruldu. Candan kardeşler söylenen isimleri tanımadıklarını belirti. Bahar Candan’a sosyal medya hesabında "Bir sabah hesabıma 12 milyon para aktarıldı" paylaşımı da soruldu. Bahar Candan o paylaşımda 2 yazacağına yanlışlıkla 12 yazdığını ve amacının espri olduğunu iddia etti.

‘Tevhid’ bayrağını almaya çalıştığı için tutuklanmıştı: İfadesi ortaya çıktı ‘Tevhid’ bayrağını almaya çalıştığı için tutuklanmıştı: İfadesi ortaya çıktı

İfadeleri tamamlanan Nihal Candan kardeşi Bahar Candan ve İsrafil S. bugün Küçükçekmece Adliyesi’ne gönderildi.

1328 YILA KADAR HAPİS

Sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin gözaltına alındığı soruşturmanın daha önce başlayan davasında örgüt lideri olduğu iddia edilen Eren Koç'un 400 yıldan bin 328 yıla kadar hapsi istendi.