37 yaşındaki yeni lider Milatoviç, rüşveti önleme, yaşam standartlarını iyileştirme ve Avrupa Birliği ve Sırbistan ile bağları güçlendirme vaatleri üzerine kampanya yürütürken, başkent Podgorica'daki Europe Now Hareketi'nin destekçilerine, "Bu gece 30 yılı aşkın süredir beklediğimiz gece. Size mutlu bir zafer diliyorum. Önümüzdeki beş yıl içinde Karadağ'ı Avrupa Birliği'ne taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

33 YILLIK LİDER YENİLGİYİ KABUL ETTİ

Eski bir komünist olan 61 yaşındaki Djukanoviç, Yugoslavya’nın çöküşünden bu yana 33 yıl Karadağ'a cumhurbaşkanı veya başbakan olarak hakim olurken, seçim sonuçlarının ardından mağlubiyeti kabul etti. 

21 Mayıs'taki devir teslime kadar görevinde kalacak olan Djukanoviç, partisinin Sosyalist Demokratik Partisi'nin (DPS) genel merkezinde, "Karadağ seçimini yaptı. Bu seçime saygı duyuyorum ve Jakov Milatoviç'i tebrik ediyorum" dedi. 

Seçime katılımın yüzde 70 olduğu Karadağ’da, Podgorica merkezli İzleme ve Araştırma Merkezi (CEMI), Milatoviç'in yüzde 60,1 oyla Djukanoviç'e karşı galip geldiğini bildirdi. Seçim komisyonunun şikayet işlemlerinin tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerde resmi sonuçları açıklaması bekleniyor.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER