Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Karamollaoğlu, “Kılıçdaroğlu'nun tahminlerden daha fazla oy alacağını ve fark ortaya koyacağını zannediyorum” dedi.

'TAHMİNLERDEN DAHA FAZLA OY ALACAK'

"Bu seçim tahminlerin ötesinde bir netice verecek diye düşünüyorum. Birinci turda dahi kazanma ihtimali var diye düşünüyorum. Çünkü vatandaşların büyük bir kısmı kamuoyu yoklamaları dahil kendi fikirlerini beyan etmekten endişe duyuyorlar. Başıma bir sıkıntı gelir mi? Benim yakınlarım zarar görür mü. Ben bu seçimlerde Kılıçdaroğlu'nun tahminlerden daha fazla bir oy alacağını ve fark ortaya koyacağını zannediyorum."

'KAYBETME İHTİMALİNİN ARTTIĞINI GÖRÜYORUM'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhur İttifakı’nı genişletme adımları için “Tayyip Bey'i şu an birazcık panik içinde görüyorum. Kaybetme ihtimalinin arttığını görüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde 4 adaylı yarış olmasının ilk tur seçimleri etkileyeceğine işaret eden Karamollaoğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin adaylığını ise "Kaybedeceğini bile bile seçime girmek başka niyet gerektirir” sözleriyle eleştirdi.

Karamollaoğlu, Muharrem İnce'nin adaylığı hakkında şöyle konuştu: "Ben normal şartlarda geçen sefer (2018 seçimleri) aday olmazdım ama o günkü koşullarda herkes aday oldu, ben de oldum. Seçimi kazanmayacağını bile bile bir seçime girmek başka bir niyet gerektirir. O da cumhurbaşkanlığı seçimini etkilemektir burada, başka bir şey olmaz."

'TAM BİR ÇELİŞKİ'

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın Cumhur İttifakı'na katılımını değerlendiren Karamollaoğlu "Siz sürekli olarak Cumhurbaşkanlığına karşı tavır sergilediniz. Cumhurbaşkanı, babanızı bıraktı gitti yeni bir parti kurdu. Şimdi arkasından sırf cumhurbaşkanını desteklemek için oraya gideceksiniz, bu tarafta yine seçime gireceğim diyeceksiniz. Tam bir çelişki bana göre" diye konuştu.

"6284 sayılı kadına şiddetin önlenmesi yasasıyla ilgili tartışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Karamollaoğlu şu yanıtı verdi:

"İstanbul Sözleşmesi meselesi ile ilgili olarak her fırsatta dile getiriyoruz. Kadına şiddetin önlenmesi devlet için bir vecibe. Bunu mutlaka sağlamak icap eder. Ama bugüne kadar alınan tedbirler bunu sağlamadı. Gerekirse daha yaptırım gücü fazla olacak tedbirlerin alınmasına ihtiyaç var. Ben misal olarak söylüyorum. Bir insan çıkacak, kendi çocuklarını, eşini hiç acımadan hunharca katletti. Gerekirse böyle durumlarda idam cezası bile getirilebilmeli." (Halktv)