2010'da Güney Afrika'dan sonra bu kaderi yaşayan ikinci ev sahibi ülke olan Katar beklentileri karşılayamazken, turnuvanın açılış maçında Ekvador'a karşı 2-0 kaybetti. Senegal karşılaşmasının oynandığı Al Thumama Stadyumu’nun dışında basına konuşan Katarlı bir taraftar, adını açıklamadan "Bütün takım değiştirilmeli" dedi.

katar elendi

FEDERASYONUN KRİTİK KARARI TERS TEPTİ

Takım, Katar Futbol Federasyonu'nun milli takım oyuncularının bu sezon ligde yer almasına izin vermeme ve kendilerini yalnızca büyük karşılaşmanın hazırlıklarına yoğunlaşma kararının bedelini ödemiş olabilir. Katar'ın performansında yorgunluk ve sinir belirginken, Ekvador'a karşı kaleye şut atamadı ve bu durum, ilk yarıda Afrika şampiyonu Senegal'e karşı oynadığı maçın ilk yarısında devam etti.

2019’da Asya Kupası’nı alan Katar’ın Teknik Direktörü Felix Sanchez, Ekvador maçından sonra takımının sinirlerinin bozulduğunu ve Dünya Kupası maçlarının, ister dostluk maçları ister Asya Kupası finali gibi maçlar olsun, diğer maçlardan tamamen farklı olduğunu söyledi.

‘FUTBOL PROJESİ BİTMEDİ’

Kritik Senegal maçının arifesinde Sanchez, takımın psikolojik olarak turnuvadan erken ayrılma olasılığına hazırlandığını söyleyerek "Biz küçük bir ülkeyiz, Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak en küçük ülkeyiz ve erken eleneceğimizin farkındayız, ancak bu futbol projesinin sonu anlamına gelmiyor. Katar'ın güçlü takımı koruma, rekabet etme ve yaklaşan turnuvalara hak kazanma projelerine devam edeceğinden eminim" dedi. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER