Şirketin raporunda, turnuvaya katılanlara “şifreli iletişim uygulamaları kullanmak, bilinmeyen veya halka açık internet ağlarına bağlanırken dikkatli olmak ve yolculuk süresince kişisel veya kurumsal cihazlar yerine tek kullanımlık cihazları kullanmak gibi ek önlemler almalı” diye tavsiyelerde bulunuldu. 

dunya kupası foto

‘ÇİN VE İRAN’A DİKKAT’

Rapor, rekabete karşı yıkıcı bir siber saldırı riskini düşük olarak gösterse de, Çinli ve İranlı istihbarat ajanlarının Dünya Kupası'nı ziyaret eden ileri gelenlerden ve iş insanlarından veri toplamak için bir fırsat olarak göreceğini iddia etti.

ABD’nin Katar’da askeri üssü bulunurken, Körfez ülkesi, Mart ayında Başkan Joe Biden tarafından “NATO dışından büyük bir müttefik” olarak nitelendirildi. Katar, Çin'in 'Kuşak ve Yol' girişiminin bir üyesi ve stadyumlardan birini inşa etmesi için Çinli bir şirketle çalıştı. Ayrıca, Suudi Arabistan liderliğindeki Körfez İşbirliği Konseyi üyeliğine rağmen İran ile de ticari bir ilişkiye sahip.

‘RUSYA’NIN UĞRAŞMAYA VAKTİ YOK’

Raporda, Kuzey Kore’nin turnuvayla ilgili altyapı inşası için işçi göndermesi ve Moskova'nın Ukrayna işgaliyle meşgul olması nedeniyle Kuzey Kore ve Rusya'nın Dünya Kupası'nı hedef alma olasılığının düşük olduğu düşünülüyor. 

Şirket, katılımcılara yalnızca FIFA veya Katar hükümeti tarafından oluşturulan Dünya Kupası uygulamalarını indirmelerini tavsiye ederken, Avrupalı ​​düzenleyiciler Katar yazılımının da güvenli olmadığı konusunda uyardı.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER