Gasstepress.com Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ağaşe, ‘Aslında sorular çok kolay’ başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Geçtiğimiz günlerde POLEMİK TV canlı yayınına konuk olan Ağaşe, Kayseri Şeker’de yaşanan yolsuzluk, adam kayırmacılık ve haksız kazanıma ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Bugünkü köşesinde ise Ağaşe, Kayseri Şeker'de Mali Genel Kurul sonrası oluşan gergin havaya değindi.

Ağaşe’nin ilgili yazısı şu şekilde:

Kayseri Şeker’de Mali Genel Kurul sonrası sadece gerginlik hat safhaya çıktı, aslında benim yazdıklarım Kayseri Şeker’de bu güne kadar yani Mali Genel Kurul öncesi yapılan keyfi harcamalar.

Bu yapılan yanlış ve keyfi harcamaları araştırdıkça çok ilginç durumlarla da karşılaşıyorum. Ve Kayseri Şeker’i yönetenlere soruyorum, ama sayın yöneticiler şimdilik bu yazılanlara cevap vermemeyi tercih ediyorlar.

O zaman sormaya devam edelim.

SORU: Kayseri Şeker Fabrikası’nın kullanımında olan kamyonların ve diğer araçların tamir edilmemesine rağmen, bakım ve onarımları yapılmış gibi fatura kesilmiş midir?

SORU: Fabrikanın kullanımında olan 29 AH 352 plakalı kamyonun direksiyon kutusu değiştirilmediği halde değiştirilmiş gibi gösterilerek fatura kesilmiş ve bu ödeme yapılmış mıdır?

SORU: Metin Demircan görev yaptığı dönemde bu durumu fark edip fabrika yöneticisi A.S ile görüşmüş ve ısrarla böyle bir durumun olmadığını, araçları bizzat kendisinin kontrol ettiğini, direksiyon kutusunun değiştiğini, eski direksiyon kutusunun da ellerinde olduğunu beyan etmiş midir?

SORU: Peki Metin Demircan ile aracın başına gidildiğinde bu durum kontrol edildiğinde, direksiyon kutusunun aslında değişmediği ortaya çıktığında fabrika yetkilisi A.S bu durumu itiraf etmiş ve kendi el yazısı ile bu durumu kaleme alıp imzalamış mıdır?

SORU: Sonrasında ilgili firma B….. Otomotiv yetkilileri gelerek bahsi geçen parçanın firmaları tarafından değiştirilmediğini, çalışanlarının yanlışlıkla değiştirilmiş gibi yaptıklarını, bu sebepten çalışanlarının işine son verildiğini, özür dileyerek hatayı düzelttiklerini yazılı olarak da sunmuşlar mıdır?

SORU: En önemlisi ise, bu beyan ve itiraflar sonrasında Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür tarafından bu olaya ilişkin hukuki bir yola başvuruşlar mıdır?

SORU: Ayrıca o dönem firma tarafından yıl boyunca her ayın 1’i ile 13’ü arası aynı arızalar için 5.000 TL’nin altında çok sayıda fatura kesildiği doğru mudur?

O dönemin bu faturaları incelendiğinde, o tarihlerde bu araçların aslında tamirhaneye dahi gitmeden arızası varmış gibi gösterilerek faturaların düzenlendiği ortaya çıkacaktır.

Ayrıca sayın başkan ve yönetim kuruluna tavsiyem Türk Ceza Kanunun ‘’DOLANDIRICILIK’’ başlıklı 157’ci ve 158’ci  Maddelerini okumalarını tavsiye ederim.

Kayseri Şeker Fabrikasında yapılan bu işlemlerin kimlere fayda sağladığını ve yukarıda firma isimlerini ve şahıs isimlerini kodlayarak versem de ne zaman isterseniz kodladığım her harfini açık olarak gerekli mecilere sunmaya da hazırım.

Kalın sağlıcakla…