Boeing'in CEO'su Dave Calhoun, bu yılın sonunda görevinden ayrılacak.

Calhoun'un, "şirketi istikrara kavuşturmak ve geleceğe yönelik konumlandırmak için devam eden kritik çalışmaları tamamlamayı" planladığı ifade edildi.

Alaska Havayolları'nın bir uçuşu sırasında yaşanan kabin patlaması, Boeing için büyük bir güvenlik krizine neden oldu. Bu olay, 2018 ve 2019 yıllarında Max 8 jetlerinden ikisinin düşmesi sonucu 346 kişinin hayatını kaybetmesinden bu yana yaşanan en büyük güvenlik kriziydi ve 171 Max 9 jetinin birkaç hafta süreyle yere indirilmesine yol açtı.

Boeing'in ticari uçaklar bölümünü yöneten Stan Deal da derhal geçerli olmak üzere görevinden ayrıldı ve yerine grubun işletme müdürü Stephanie Pope getirildi.

Calhoun, "Dünyanın gözü üzerimizde ve bu andan daha iyi bir şirket olarak çıkacağımızı biliyorum. Yaptığımız her işte güvenlik ve kaliteyi ön planda tutarak, son beş yılda yaşadığımız olağanüstü zorlukların ardından şirketimizi istikrara kavuşturmak için birlikte yürüttüğümüz çalışmaları tamamlamaya odaklanacağız" dedi.

Rusya'dan ABD'ye misilleme! JPMorgan'ın hesaplarına el konulacak Rusya'dan ABD'ye misilleme! JPMorgan'ın hesaplarına el konulacak

Boeing'in yönetim kurulunda yer alan Steve Mollenkopf, Kellner'in yerine yönetim kurulu başkanı olarak görevlendirildi ve Calhoun'un yerine geçecek kişinin aranmasına öncülük edecek.

2020'DE BAŞLADIĞI İŞİ BU YIL BİTİRECEK

Kellner, "Dave'e şirketimizdeki muazzam liderliği için teşekkür etmek istiyorum. Boeing'i ve çalışanlarımızı daha güçlü bir gelecek için konumlandırmak üzere 2020'de başladığı işi bu yıl bitireceğini biliyorum" dedi.

Kaynak: T24