Eğitim-Sen Ankara 5 No'lu Üniversiteler Şubesi, 2017 yılında ihraç edilen Mardin Artuklu Üniversitesi öğretim görevlisi Mühdan Sağlam’ın mahkeme kararıyla göreve iade edildiğini duyurdu.

CHP'den Ali Erbaş'a lüks araç göndermesi: Araba nedir parası, nedir? CHP'den Ali Erbaş'a lüks araç göndermesi: Araba nedir parası, nedir?

Sendika, X hesabında şu açıklamayı yaptı: “Barış İçin Akademisyenler Bildirisine imza attığı için Ankara Üniversitesi tarafından 2017 yılında ihraç edilen Mühdan Sağlam hocamız mahkeme kararıyla görevine iade edildi. Tüm hocalarımız görevine dönene kadar mücadelemize devam edeceğiz. #GeriDönüyoruz”

Üniversiteye dönüş kararının ardından Artı Gerçek’ten Seda Taşkın’a konuşan Sağlam, şu açıklamalarda bulundu: “Mahkemenin beni görevime iadesinden elbette memnun oldum, ancak 7 yıldır bu kararı beklerken Barış Akademisyenleri olarak çok zor zamanlar geçirdik. İş bulamadık, bazı arkadaşlarımız sosyal lince uğradı, hareketlere maruz kaldık. Bugün mahkeme diyor ki aslında size haksızlık yapılmış, bu sevindirici. Ancak bunu yaparken idare mahkemeleri aynı daire benzer biçimde dava açan iki kişiden birine ret verirken diğerine iade veriyor. Kararların neye göre alındığını bilmiyoruz. Bizim için adaletin gerçekten yerini bulması bu metne imza attığı için ihraç edilen tüm arkadaşlarımızın iadesiyle mümkündür. "

MÜHDAN SAĞLAM KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı’nda doktorasını yapmıştır. Enerji politikaları, ekonomi-politik, devlet-enerji şirketleri ilişkileri, Rus dış politikası ve enerji politikaları, Avrasya enerji politiği temel ilgi alanlarıdır. Gazprom’un Rusyası (2014, Siyasal Kitabevi) isimli kitabın yazarı olup, enerji ve ekonomi-politik eksenli yazıları mevcuttur. Barış için Akademisyenler “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisini imzaladığı için 7 Şubat 2017'de çıkan 686 sayılı KHK ile üniversiteden ihraç edilmiştir. Sağlam halen Artı Gerçek'e yazılar yazıyor.