CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Berlin gezisini takip eden İsmail Saymaz, katıldığı bir canlı yayında CHP liderinin programı hakkında yeni bilgiler paylaştı. 

Saymaz, Kılıçdaroğlu'nun yaptığı bir ziyaret sonrası oteline döndüğünü, İmamoğlu ile 15 dakika görüşme yaptığını belirtti. 

Saymaz, şu ifadeleri kullandı:

"İmamoğlu, CHP liderine dava sürecine dair detayları anlattı. Olası sonuçları izah etti. Kılıçdaroğlu ve heyeti, Türkiye'ye dönüp dönmeme noktasında müzakereye geçti. Özel uçak hazırlandı. Kemal Bey'in dönüşü ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı. Bu döneceği anlamına gelmiyor, karar süreci olduğunu söyleyebilirim. Yanındaki heyetten kimi siyasetçilerin dönme yönünde görüş belirttiğini söyleyebilirim. Kendisinin her aşamada böyle bir karar verdiği anda Türkiye'ye dönmesi mümkün olacak. Ulaşım koşulları hazırlandı. 

Kendisi bulunduğu otelde gazetecileri davet etti. Açıklamanın içeriğini bilmiyoruz ama dönüş ihtimali bunun içinde olabilir."

KILIÇDAROĞLU TÜM PROGRAMLARINI İPTAL ETTİ

Kılıçdaroğlu ile birlikte Almanya'da bulunan CHP Berlin Başkanı Kenan Kolat, "Bugünkü programlar iptal edildi. Gelişmelerden sizi haberdar edeceğiz" açıklamasını yaptı.

İSTANBUL'A DÖNÜYOR

Son olarak, Saymaz, İmamoğlu'na verilen cezanın ardından Kılıçdaroğlu'nun kesin olarak Türkiye'ye dönüş hazırlığında olduğunu söyledi.

Saymaz, "Kılıçdaroğlu ve CHP heyeti özel uçakla İstanbul’a dönüyor" dedi.