CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “3 Aralık’ı bekleyin” ifadeleriyle duyurduğu ve partisinin olası iktidarına ilişkin vizyon belgesinin açıklanacağı “İkinci Yüzyıla Çağrı” başlıklı toplantı, bugün İstanbul Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştiriliyor. Toplantıda, CHP’nin ekonomi, teknoloji ve sanayi başta olmak üzere temel projeleri anlatılacak.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşacağı toplantıda, çok sayıda uzman isim de sahne alacak. CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke’nin konuşacağı toplantıda ayrıca ABD’li yazar ve ekonomi kuramcısı Jeremy Rifkin, Prof. Daron Acemoğlu, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Prof. Refet Gürkaynak, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi ve eski TCMB Başekonomisti Hakan Kara ve CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo da birer konuşma gerçekleştirecek.

İŞTE CHP’NİN YENİ DANIŞMAN KADROSU

Jeremy Rifkin

Jeremy Rifkin: ABD’li yazar, ekonomi ve toplum kuramcısı, aktivist, danışman. 1995’ten bu yana Wharton School’da ders veren Rifkin, Üçüncü Endüstriyel Devrim konseptinin fikir babası olarak kabul ediliyor. Bilimsel-teknolojik değişimlerin toplum ve çevre üzerindeki etkileri hakkında 20’den fazla kitap yazdı. Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ekibinden olan Rifkin, 2004’te yayımlanan “Avrupa Rüyası” adlı çalışmasında Avrupa Birliği’nin ortaya çıkışı ve evrimi üzerine yoğunlaşıyor.

Prof. Daron Acemoğlu

Prof. Dr. Daron Acemoğlu: 1993’ten bu yana ABD’deki MIT’de ders veren Acemoğlu, dünyada en çok alıntı yapılan beş iktisatçıdan biri. Acemoğlu’nun çalışma alanları arasında siyasal iktisat, ekonomik kalkınma, büyüme, teknolojik değişimler, gelir eşitsizliği ve çalışma ekonomisi bulunuyor. Acemoğlu’nun Global Economy Prize 2019’un da olduğu birçok ödülü bulunuyor.

Prof. Hakan Kara

Prof. Dr. Hakan Kara: Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi ve eski TCMB Başekonomisti Hakan Kara, TCMB’nin 2003-2019 arasında uyguladığı para politikalarının araştırılmasında, oluşturulmasında ve uygulanmasında öncü bir rol üstlendi. Kara’nın çalışma başlıkları arasında makroekonomi, Merkez Bankası teorisi ve politikaları ile Türkiye ekonomisi bulunuyor.

Prof. Refet S. Gürkaynak

Prof. Dr. Refet Gürkaynak: Bilkent Üniversitesi’nde ders veren Prof. Refet S. Gürkaynak, makroekonomi, para piyasaları ve mali piyasalar konularındaki çalışmaları ile biliniyor. Gürkaynak, bir dönem ABD merkez bankası FED’de de çalıştı.

Prof. Ufuk Akçiğit

Prof. Dr. Ufuk Akçiğit: Ekonomik büyüme, verimlilik, rekabet, inovasyon ve girişimcilik alanlarındaki akademik çalışmalarıyla bilinen Akçiğit, Almanya’nın prestijli kurumlarından The Kiel Institute tarafından Global Economy Prize 2022 ödülüne layık görüldü. Akçiğit, Chicago Merkez Bankası, Danimarka Yüksek Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Dünya Bankası, IMF ve OECD’ye proje danışmanlığı yapıyor.

Hacer Foggo

Hacer Foggo: Açık Alan Derneği ve Derin Yoksulluk Ağı’nın (DYA) kurucuları arasında yer alan Foggo, İnsan Hakları Derneği, Çağdaş Gazeteciler Derneği gibi derneklerde uzun süre aktif olarak çalıştı.

'ŞAMPİYONLAR LİGİ KADROSU HAZIR'

Kılıçdaroğlu toplantıyı sosyal medya hesabı üzerinden, "Türkiye’nin ekonomide ve endüstriyel dönüşümde Şampiyonlar Ligi kadrosu hazır! Çünkü Türkiye bunu hak ediyor... Saat 14.00’te görüşmek üzere" ifadeleriyle duyurdu.