İYİ Parti Lideri Meral Akşener ile CHP Lider Kemal Kılıçdaroğlu gerçekleştirdiği kritik toplantı sona erdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşen Meral Akşener daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için bir araya geldi.

'MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN'

İkilinin toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan İYİ Parti Basın sözcüsü Kürşad Zorlu "Genel Başkanımız Saadet Partisi'nde gerçekleşecek toplantıya katılma kararı almıştır. Milletimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Kürşad Zorlu'nun açıklaması şu şekilde:

"Belediye Başkanları Yavaş ve İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı olma konusunda Akşener ve Kılıçdaroğlu bir görüşme gerçekleştirdiler. Bu kapsamda Genel Başkanımız Saadet Partisi'nde gerçekleşecek toplantıya katılma kararı almıştır. Milletimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı’nın liderleri bugün Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde toplandı. İmamoğlu ve Yavaş'ın "icracı cumhurbaşkanı yardımcılığı" teklifi ardından masaya geri dönerek ittifakın “en yaşlı lideri” olması sebebiyle Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını açıklaması bekleniyor.

'BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ'

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, altılı masa toplantısı için geldiği Saadet Partisi Genel Merkezi'ne "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganlarıyla saat 15.48'de giriş yaptı. 

Saadet Partisi'nin ev sahipliğindeki toplantının ardından, Millet İttifakın ortak Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanacak ismin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olması bekleniyor.