Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat’ta yaşanan iki büyük depremden çevredeki 10 il etkilendi ve büyük yıkıma uğradı. Dün sabah bölgeye giden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Adana ve dün gece yarısına kadar Hatay ile ilçelerinde yaptığı incelemelerinin ardından bu sabah Osmaniye’ye geçti.

Büyükşehir belediye başkanları ile Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi ve Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü’nün eşlik ettiği CHP Lideri Kılıçdaroğlu, depremzede vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini iletti.

'DÜNDEN İTİBAREN SAĞLIKLI ORGANİZE ÇALIŞMALAR BAŞLADI'

Bir AFAD görevlisi, bölgedeki kurtarma çalışmalarına ilişkin Kılıçdaroğlu’na durumu şöyle anlattı:

“Bilgi Apartmanı…. Yaklaşık 300 kişinin yaşadığı bir apartman. Altı fırındı. Bina yıkıldığında fırında yangın oldu. İlk gün sabah biz buradaydık zaten. İlk etapta canlı, oldukça fazla çıkardık ama sonra çok fazla canlı insan çıkmadı. Halen enkaz altında insanlar var. Hala çalışmalar devam ediyor. Enkazda hala canlı insan olduğu tahmin ediliyor. Koridor açıldıkça ses dinlemesi yapılıyor... Birinci gün çok fazla uzman ekip yoktu. Genelde gönüllüler, enkaz altında kalanların yakınları bu çalışmaları yaptılar. Dünden itibaren diğer illerden gelen ekiplerle beraber biraz daha sağlıklı organize çalışmalar yapılmaya başlandı.” 

'KURTARDIĞINIZ HER CAN ASLINDA 85 MİLYONUN CANINI KURTARMAK DEMEKTİR'

Kılıçdaroğlu birinci önceliğin enkaz altından canlı kurtarmak olduğunu belirttiği görevliye, “Birinci öncelik enkaz altından canlı kurtarmak. Kurtardığınız her can aslında 85 milyonun canını kurtarmak demektir" dedi. (ANKA)