CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balyoz ve Ergenekon davalarında tutuklanan Emekli Tümamiral Deniz Kutluk'u ziyaret etti. 

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Deniz Kutluk'un kızı bana bir mektup bırakmış. O mektubu da aldım. Genç bir kardeşimiz, beklentileri var. Beklentiler aslında tüm gençlerimizin beklentileri. Daha güzel bir Türkiye, daha iyi bir eğitim ve adalet. Bunları sağlamak için Kutluk ailesine ve tüm mağdur ailelere söz veriyorum; terör örgütüyle beraber askerlere kurulan kumpasın hesabını soracağız" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından öne çıkan satır başları:

"Geçmişte büyük haksızlıkların yapıldığını, insanların mağdur edildiğini biliyoruz. Askerlerimize de geçmişte kumpas kurularak onların mağdur edildiğini, uzun süre hapiste tutulduğunu, evlerine baskın yapıldığını, ellerine kelepçe takıldığını biliyoruz. Daha sonra bir şekilde hapisten çıktılar ama onlara yapılan haksızlıkların bir şekilde telafi edilmesi lazım. Benim hellaleşme dediğim budur. Devletin onlarla helalleşmesi lazım.

'TÜRKİYE BU ACIYI KALDIRAMAZ'

Deniz Kutluk da bunlardan birisi. Evi basıldı, eşi ve çocukları mağdur edildi. Aile bazen karakollara, bazen hapishaneye, bazen hastaneye giderek ve büyük bir dramı yaşayarak adaleti beklediler. Devletin onlara bir özür borcu var. Bir terör örgütü ile iş birliği yapılıp bu kumpas kurulduysa bugün 3-5 kişiyi cezalandırarak bu defteri kapatamazsınız. Biz iktidarımızda bu ve benzeri ailelerle nasıl helalleşeceğimizi anlatmaya geldik. Türkiye bu acıyı kaldıramaz. 

'ZALİMİN DEĞİL, MAĞDURUN YANINDAYIZ'

Deniz Kutluk'un kızı bana bir mektup bırakmış. O mektubu da aldım. Genç bir kardeşimiz, beklentileri var. Beklentiler aslında tüm gençlerimizin beklentileri. Daha güzel bir Türkiye, daha iyi bir eğitim ve adalet. Bunları sağlamak için Kutluk ailesine ve tüm mağdur ailelere söz veriyorum; terör örgütüyle beraber askerlere kurulan kumpasın hesabını soracağız. Biz zalimin değil, mağdurun yanındayız"

'HEPSİNİ HALLEDECEĞİM'

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin 5'li çete sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"5'li çete de zulmediyor. Hepsini halledeceğim"