POLEMİK HABER - ÖZEL

Altılı Masa'da cumhurbaşkanı yardımclarının belirlenmesiyle, bakanlıklar da konuşulmaya başlandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel katıldığı programda "Liderlerin bakanlık vermeyi düşündükleriyle, milletvekillerinden kendisini bakanlığa layık görenler milletvekilliği başvurusu yapmayacak" sözleriyle sinyal vermesi sonrası kimlerin bakanlık için milletvekili adayı olmayacağı merak ediliyordu.

Özgür Özel yaptığı açıklamada bakanlık istediğini ima ederken "Elbette bakanlık gönlümden geçiyor. Birçok bakanlığa yakıştıranlar var" ifadelerini kullanmıştı. Ancak Özgür Özel milletvekilliği başvurusunda bulundu.

CHP'NİN BAKANLIK KADROSU ORTAYA ÇIKTI

Polemik Haber'in edindiği bilgiye göre, Kılıçdaroğlu'un aday olmasını istemediği ve vekillik için başvuru yapmayan isimler Ahmet Akın, Seyit Torun, Engin Özkoç, Lale Karabıyık, Selin Sayek Böke ve Bülent Kuşoğlu...

Bu isimlerin seçimden sonra Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Kabine'ye gireceklerine kesin gözüyle bakılıyor. Seyit Torun'un ismi Tarım ve Orman Bakanlığı, Selin Sayek Böke'nin adı ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı için Engin Özkoç'un ismi ise de İçişleri Bakanlığı için geçiyor.

'YÜRÜTMEDE BİR GÖREVE LAİK GÖRÜLÜRSEM ORADA DA GÖREV YAPARIM' 

Milletvekili adayı olamayacağını açıklayan Özkoç da bugün "Diğerini artık takdir edecekler ben de göreceğim. Sayın Genel Başkanla böyle bir görüşme yapılması doğru olmaz. Böyle kararları ailenizle alırsınız. Bundan sonra yüreyeceğim yolda takdir edenler, yürütmede bir görev layık görürlerse ben orada da görev yapmaya hazırım" ifadelerini kullanarak bakanlığa yeşil ışık yaktı.

İTTİFAKLAR DA BAKANLIK ALACAK

Karamollaoğlu ise bakanlık için geçtiğimiz aylarda "Partilerin aldıkları oya göre, çıkardıkları milletvekiline göre belli sayıda Bakanlıklar pay edilecek. Her parti en azından 1 bakanlıkta etkili olacak. Bunu deklare ettikten sonra geri kalan hususların tamamı izafi artık" diye konuşmuştu.

POLEMİK HABER/ ÖZLEM AKTÜRK