Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu; Şanlıurfa’da sel bölgesine ziyarette bulundu.

Burada liderlerle birlikte açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu'nun konuşması esnasında bir grup, "Burası siyaset yeri değil, acımız var" şeklinde protestoda bulundu. Bunun üzerine liderleri izleyen vatandaşlar, grubu yuhaladı ve ardından “Hükümet istifa” sloganları attı.

'BİZİ DÜŞÜRDÜKLERİ HALE BAKIN'

Kılıçdaroğlu’nun protesto edilmesine karşılık, çevredeki diğer vatandaşlar da “Hükümet istifa” sloganları attı. Gruba tepki gösteren bir kadın, "Daha aklınız başınıza gelmedi mi? Adam olsanız AK Parti’yi yuhalarsınız. Biz yıllarca AK Parti’ye çalıştık, bizi düşürdükleri hale bakın!" ifadelerini kullandı.

'BİZ GİTMEKTE OLAN İKTİDARA BENZEMEYECEĞİZ'

Öte yandan Kılıçdaroğlu, protestoya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Organize bir iş midir, yoksa vatandaşın doğal tepkisi midir, bilmiyorum. AK Parti Gençlik Kolları deniyor ama önemli değil gerçekten. Şunu net biliyorum ki, Millet İttifakının iktidarında protesto suç olmayacak. Eksik kalırsak, çekeceğiz vatandaşın tepkisini. Yetersiz kalırsak, istifa edecek yöneticiler. Biz gitmekte olan iktidara hiç benzemeyeceğiz. Sabırla, sükunetle eğileceğiz vatandaşımızın önünde. Belediyelerimiz sahada olacak, gerekeni yapacağız.”