Kuzey Kore'nin devlet haber ajansı KCNA tarafından, ikilinin sohbet ederken, yetkililerle konuşurken, füzeleri incelerken ve bir gözlem güvertesinden fırlatmayı izlerken el ele tutuştuklarını gösteren birkaç fotoğraf yayınlandı.

‘ÜLKE SEÇKİNLERİNE MESAJ VERİYOR’

Washington'daki Stimson Center'dan bir Kuzey Kore uzmanı olan Michael Madden, Chu-ae'nin toplum içindeki görünümünün önemli olduğunu söyledi. Madden, ailesinin Kuzey Kore'ye liderlik eden üçüncü nesli olan Kim'in, ülkesindeki seçkinlere gücü hala elinde tuttuğunu gösterdiğini söyledi. Kim'in "dördüncü nesil gücün kendi soyundan geleceğini" gösterme yolu olabileceğini de ekledi.

Madden, görüntülerin "Kim ile diğer seçkin gruplar arasında 2021'de bir tür çatışma olduğu" raporlarının ardından yayınlandığını söyledi. 

KİM JONG UN KIZI

‘ÜÇ ÇOCUĞU VAR’ SÖYLENTİSİ

Eylül ayında, birkaç Kuzey Kore uzmanı, Chu-ae'nin ülkenin Ulusal Gün kutlamalarında bir videoda gösterildiğini bildirdi. Ancak bu bir spekülasyondu ve Kuzey Kore liderinin gerçekten kızı olduğu doğrulanamadı.

Chu-ae'den ilk kez 2013 yılında, emekli Amerikan basketbol yıldızı Dennis Rodman'ın Kuzey Kore'ye tartışmalı bir gezi yapmasından sonra bahsedilmişti. Rodman, Kim'in ailesiyle deniz kenarında dinlenerek vakit geçirdiğini ve "bebekleri Chu-ae'yi kucağına aldığını" söyledi. Uzmanlar, Kim'in iki kız ve bir erkek olmak üzere üç çocuğu olabileceğini düşünüyor. 

POLEMİK HABER/ DIŞ HABERLER