Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve tüm Türkiye'yi yasa boğan 7,7 ve 7,6'lık depremler sırasında vatandaşlar yardım beklerken çadır sattığı ortaya çıkan  Kızılay Başkanı Kerem Kınık'la ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI SONRASI İSTİFA ETMİŞTİ

Kınık'a iktidar kanadından da eleştiriler gelirken son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşananlar için “Üzüldüm” dedikten saatler sonra görevi bırakmıştı. 

'YERİNE VEKALETEN BİR İSİM ATANDI'

Kızılay’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Yönetim Kurulu, 12.05.2023 tarihinde yapmış olduğu olağanüstü toplantıda oybirliği ile Olağanüstü Genel Kurul’a gitme kararı almıştır. Olağanüstü Genel Kurul’a kadar tüzüğümüz gereği Birinci Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz Yönetim Kurulu Başkanlığı’na vekâlet edecektir” denildi.

İZİN İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Kınık’ın istifasının kamuoyu ile paylaşılmaması dikkat çekerken bunun nedeninin Kınık’ın açıklanan istifasının işleme konulmaması ve iki ay izne çıkması olduğu iddia edildi.

Cumhuriyet’e bu iddiayı ileten yetkililer, bu formülün nedenini ise “Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olması durumunda Kızılay’a kayyum atanmasının önüne geçilmesi, Kınık’ın ekibinden oluşan yönetimin korunması. Böylece iki ay sonra da Kınık’ın yeniden aday olabilmesi” olarak açıkladı.

kizilay foto 1

Öte yandan Kızılay’ın resmi sitesi Kızılay.org.tr adresinde yönetim kurulu ve başkana ait bilgilerin içinde bulunduğu organizasyon üst başlığının (https://organizasyon.kizilay.org.tr/) kaldırıldığı görülürken, geçmişte aktif olan https://organizasyon.kizilay.org.tr/yonetim-kurulu uzantısına tıklayanlar “sayfa bulunamadı” uyarısı ile karşılaşıyor. 

(Cumhuriyet)