Rusya’da insan hakları aktivistlerini ayağa kaldıran bir davada, 13 yaşındaki bir kızın okulda işgal karşıtı resimler çizmesinin ardından kızın babası Alexei Moskalyov yargılanarak hapis cezasına çarptırıldı. Kızı Masha ise babadan alınarak çocuk bakımevine yerleştirildi. 

Mahkemenin sosyal medya hesabından yapılan bir açıklamada, baba Moskalyov’un ev hapsinden kaçtığı belirtilirken, Reuters’a konuşan avukatı Vladimir Biliyenko, müvekkilini pazartesi gününden beri görmediğini ve kaçıp kaçmadığını bilmediğini söyleyerek "Şu anda dürüst olmak gerekirse şoktayım" dedi.

WAGNER PATRONUNDAN ‘YANLIŞTAN DÖNÜN’ MEKTUBU

Rus insan hakları aktivistleri baba ile kızı yeniden bir araya getirmek için çevrimiçi bir kampanya başlatırken, Rusya’nın kanlı işgalinde önemli rol oynayan Wagner’in kurucusu Yevgeny Prigozhin de kararı “haksız” olarak nitelendirerek gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. 

Prigozhin, davanın savcısına yazdığı ve basın servisinin Telegram platformunda yayınladığı bir mektupta, "Özellikle kızı Masha'nın bir yetimhanede büyümeye zorlanacağı gerçeği göz önüne alındığında… Çocuklarımızın geleceği için kötülüğe karşı savaş veriyoruz" şeklinde kaydetti. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER