Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından çadır, gıda ve kan bağışlarının satışıyla konularıyla gündeme gelen Kızılay Başkanı Kerem Kınık hakkında kurum seçimlerine hile karıştığı ve hileyle seçildiği iddia edilerek suç duyurusunda bulunulduğu ortaya çıktı.

BirGün’den İsmail Arı'nın haberine göre, 26 Şubat 2015 tarihinde Kızılay'a üye olan Kınık, bir aydan kısa süre içinde 23 Mart 2015'te düzenlenen Kızılay Olağanüstü Kongresi'nde tüzüğe aykırı şekilde dönemin Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar’ın yardımcısı oldu. 

Kızılay'ın tüzüğüne göre, bir üyenin aday olabilmesi ve seçilmesinin koşulları var. Aday olacak kişinin, kongreden en az 30 gün önce  üye olmasu ve 30 günlük aday üye süreceini tamamlaması gerekiyor. Ancak Kerem Kınık üyeliğini 26'ncı gününde aday oldu.

Kızılay'da 2007 ile 2015 yılları arasında yönetim kurulu üyeliği ile genel sekreter yardımcılığını görevini yürüten Hamza Aydoğdu, “Kerem Kınık’ın seçme seçilme hakkı bulunmamasına rağmen aday olup seçildiği, hileyle seçildiği ve seçime de hile karıştırdığı” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, Kınık’ın aday üye sürecini tamamlamadan aday olup seçildiği vurgulandı. Ayrıca Kınık’ın o dönem Erdoğan’ın talebiyle Kızılay yönetimine girdiği de ileri sürülüyor.

'KIZILAY İKTİDARIN ARKA BAHÇESİ HALİNE GETİRİLDİ'

Hamza Aydoğdu, açıklamaları şu şekilde:

“Kızılay merhamet elidir ama getirildiği hal ortada. 2015 yılından beri mücadele ediyorum ve AK Partiliydim. 2016 yılında Erdoğan’ın aday gösterdiği Kerem Kınık’ın karşısında oldum ve onun karşısındaki adayı destekledim. Kınık, kongreden en az 1 ay önce Kızılay’a üye olmalıydı. Kızılay’ın bir aylık aday üyelik süreci var. Ancak bu süreci tamamlamadan aday oldu ve Erdoğan’ın desteği ile seçildi. Bu durumu araştırdık, üyelik evraklarını inceledik ve seçilmelerinin tüzüğe aykırı olduğunu gördük. Bu durumda yönetim kurulu üyeliklerinin düşürülmesi gerekiyordu fakat düşürülmedi. İçişleri Bakanlığı’nın Dernekler Masası’na yazılar yazdık, suç duyurularında bulunduk, bu kişilere ihtar çektim ama bir dönüş alamadık. Suç duyurularımız hakkında işlem yapılmıyor. Dava açıyoruz reddediliyor.”