Kahramanmaraş merkezli depremlerde, yaşanılan yıkım sonrası koordinasyonsuzluğu ile eleştirilen sonrasında ise depremzede vatandaşlara gönderilmesi beklenirken AHBAP'a sattığı çadırlar yüzünden büyük tepki çeken Kızılay'da bir skandal daha ortaya çıktı.

KIYAFETLER KAÇAK YURTLARDA BEKLETİLİYOR

BirGün Gazetesi'nden Onur Durmuş'un haberine göre, Ordu’nun Fatsa ilçesinde ihtiyaç sahipleri için yurttaşlar tarafından gönderilen kıyafetlerin İsmailağa Cemaati’ne bağlı Yavuz Sultan Selim Vakfı’na ait kaçak yurtlarda bekletildiği ortaya çıktı.
Ordu’nun Fatsa İlçesi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bulunan İsmailağa Cemaati’ne ait Yavuz Sultan Selim Vakfı’nda Kızılay’a ait yardım kolilerinin bulunduğu belirlendi.

kızılay-kacak2

ÇÜRÜMEYE YÜZ TUTMUŞ

Vatandaşlar tarafından deprem bölgesine gönderilmek üzere verilen yeni kıyafetler, kaçak yurdun deposunda çürümeye yüz tutmuş bir şekilde bekletildiği ortaya çıktı. Kızılay’a ait yardım kolilerinin düzensiz bir şekilde açılarak kıyafetlerin yerlere saçıldığı gözleniyor.

'MECBUR KALDIK'

Konu hakkında konuşan Kızılay Fatsa Şubesi Başkanı Adil Keskin, “Kızılay’a ait düğün salonu olarak kullanılan bir binamız var ancak orası kirada olduğu için orayı kullanamıyoruz. Yeni bir depoya verecek bütçemiz olmadığı için bu depoyu kullanmak zorunda kaldık. TIR ile gelen yardım malzemeleri ıslandığı için kıyafetler küflenmesin diye kutulardan çıkarıldı” dedi.

'BİZCE BİR SAKINCASI YOK'

‘Kaçak cemaat yurdunu neden tercih ettiniz?’ sorusu üzerine cevap veren Keskin, “Kızılay’ın bütçesinin bu bölgede bir depo satın almamıza yeterli olmadığı için burayı seçtik. Küçük yerlerde bu işler rica minnetle yürüyor genelde. Buranın yurt olduğunu biliyorduk ama bizce bu durumun bir sakıncası yok” şeklinde konuştu.

'YURT İLE İLGİLİ BİLGİYE SAHİP DEĞİLİZ'

Yavuz Sultan Selim Vakfı’na ait yurdun resmi olup olmadığı Fatsa Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine sorulması üzerine, “Söz konusu yurtla ilgili bir bilgiye sahip değiliz, biz denetlemiyoruz” yanıtını verildi. 

KAYMAKAMLIK CEVAP VERMEDİ

Daha sonra Fatsa Kaymakamlığı ile yapılan görüşme sonrası yurt hakkında gizlilik kararı olduğu ve bu yüzden konu ile alakalı açıklama yapamayacaklarını belittiler. Kaymakamlık yetkilileri ise Yavuz Selim Vakfı’na ait olan yurdun kim tarafından denetlendiği sorusuna cevap vermedi.