6 Şubat tarihli ve Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedelere dağıtması gereken çadırları yardım kuruluşlarına ve meskek örgütlerine satan Kızılay'da sular bir türlü durulmuyor. 

DEPREMZEDEYE 'YOK' TANIDIĞA VAR!

Sendika.org ulaştığı bilgilere göre, Kızılay İstanbul Afet Müdahale Merkezi Müdürü olarak görev yaparken Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kızılay Malatya Ekip Başkanı olarak görevlendirilen Abdurrahman Yıldırım'ın, anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta kurulan "Malatya Ekip Başkanlığı" isimli bir yazışma grubuna başvuruda bulunan depremzedelere "çadır yok" denilirken bazı Kızılay yöneticilerinin yakınlarına çadır dağıttığı yazışmalar ortaya çıktı.

Yazışmalarda Abdurrahman Yıldırım'ın çeşitli kişilerin isimlerini belirterek, kaç çadır verileceğinin talimatını verdiği görülüyor.

'ÇADIR YOK' DENİLMİŞTİ, DEPOLARIN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

Depremlerden ağır hasar alan Malatya’da çadır dağıtma sorumluluğunun AFAD'da olduğunu belirten Kızılay, Malatya'da çadır dağıtımı yapmazken, çadır ihtiyacını karşılamak isteyen depremzedelere "çadırımız yok" yanıtı vermişti. sendika.org'un paylaştığı fotoğrafta ise Kızılay’ın Malatya’da bulunan deposunda çok sayıda çadır bulunduğu görülüyor.

1-103-73-74 copy