Deprem bölgesine gidecek olan yardımları para ile satan Kızılay, kendisine ait arsada yer alan işletmelerin kira gelirlerini başka kurumlara bağışlıyor.

Kızılay Ankara'daki AVM'yi özel bir şirkete kiralamasının ardından AVM önündeki alanda metro çıkışı ve asansör kulesi yapımı için de 2010 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile feragat protokolü imzaladı. İmzalanan protokolde söz konusu alana sadece iki metro çıkışı ve asansör kulesi yapılacakken Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, üç büfe, dört bankamatik ve ışıklı bilboard panoları da dikilmesine izin verdi. Ayrıca burada yer alan işletmelerin kirasını da Kızılay ya da ABB değil AK Parti'ye yakın olarak bilinen  YDA şirketi topladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'ye geçmesinin ardından bölgede yer alan dört bankamatik sözleşme yenilemek ABB'ye başvurmasının ardından belediyeden “Bizim böyle yerlerimiz yok. Kira sözleşmemiz de bulunmuyor” yanıtını aldı. AVM'yi işleten şirkete başvuran bankalara alanın Kızılay'a ait olduğunu söylendi.

Cumhuriyet'in haberine göre Ankara Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü’ne konuya ilişkin, “Bu yerlerin kirasını önceden YDA şirketi alıyormuş. Ama artık bize ödeniyor” yanıtını verdi.

Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından desteklenen YDA şirketinin havalimanlarından, otoyollar, şehir hastaneleri, raylı sistem ve tren yolu inşaatları, yenilenebilir enerji şirketlerinden tarım ve gayrimenkul girişim sektörlerinde dev yatırımları bulunuyor. 

Daha önce Atatürk Orman Çiftliği sınırları içinde bulunan bir alanın, önce Gazi Üniversitesi’ne tahsis edileceği bildirildiği ancak daha sonra Gökçek tarafından YDA grubuna devredildiği kamuoyuna duyurulmuştu.