Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ABD firması olan Procter and Gamble (P&G) fabrikasının ana binasını İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla basan kişi, içeridekileri rehin aldı. Öte yandan saldırganın "Üzerimde bomba var" diyerek içeri girdiği ifade edilirken rehinelerin işçi mi yoksa yönetici mi olduğu belirsizliğini koruyor.

Şüpheli iddiaya göre İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla fabrikadakileri rehin aldı. 7 işçinin rehin alındığı belirtiliyor.

"ÜZERİNDE BOMBA OLDUĞUNU SÖYLEDİ"

Halk TV'de Sorel Dağıstanlı ile Gündem Özel yayınına bağlanan gazeteci Uğur Enç, olaya ilişkin son bilgileri paylaştı. Enç, rehin alan kişinin "Üzerimde bomba var" diyerek içeri girdiğini anlattı.

Taksim Meydanı'nı emekçilere kapatan Erdoğan'dan '1 Mayıs' kutlaması Taksim Meydanı'nı emekçilere kapatan Erdoğan'dan '1 Mayıs' kutlaması

Enç, şöyle konuştu:

"Elinde silahla fabrikaya giriyor. Üzerinde kalın mont var ve bomba olduğunu söylüyor. Burayı patlatacağını iddia ediyor. İki iddia var. Biri 7 işçinin rehin alındığı. diğer iddia ise kuvvetli bir iddia ise yöneticileri rehin aldığı.

Özel harekat her an müdahaleye hazır bekliyor. İçerde alınan bilgiye göre elinde sprey var ve fabrika duvarlarını İsrail'i protesto eden yazılar yazıyor."

FABRİKADAN İLK GÖRÜNTÜ GELDİ

Saldırganın fabrikanın duvarlarına sprey boyayla Filistin'i destekleyen yazılar yazdı.