Şarkıcı Hayko Cepkin, Konya Hayvan Barınağı’nda yaşanan vahşet görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.

Hayko Cepkin’in yaptığı paylaşımda görevi hayvanların mamasını verip güvenliğini sağlamak olan barınak çalışanlarının köpeklerin başına kürekle vurularak katledildiği görülüyor. 

Cepkin, paylaşımında, "Yetkin kişiler ulaşsın diye yayınlıyorum. Yoksa görüntünün üstünü hemen elimle kapattım siz de kapatın. Görmeyin, görmeyin vahşeti, ziyan olsun bu vicdansızları hayatı, zehir olsun yaşamı, gülmeye yeltense ağlamak nasip olsun nesiyle gurur duyayım lan ben bu hayatın" dedi.

hayko cepkın tweet

ERDOĞAN ‘ÖRNEK BİR ÇALIŞMA’ DEMİŞTİ

Cumhurbaşanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Kasım 2022 tarihinde Konya'daki barınakları örnek göstererek “Konya Büyükşehir Belediyemizin gerçekten çok örnek bir çalışması var. Yani hem teşhis hem tedavi ve ondan sonra da hayvanları garipsemeyecekleri alanlara salıverme gibi bir çalışmayı şu anda Konya Büyükşehir Belediyemiz de yapıyor" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI: KONYA MODELİ BELEDİYECİLİK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur Altay, Erdoğan'ın açıklamasının ardından Büyükşehir Belediyesi olarak Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla her konuda öncü ve önder olmaya gayret ettiklerini söylemişti. Altay, "1 milyon metrekarelik kurulu alanda Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezimizde Türkiye'ye örnek işler yürütülüyor. Özellikle hayvanların bakımının yapıldığı alanlarımız, zeminden ısıtmalı bölümlerimiz ve tam donanımla ameliyathanelerimizle hayvanlar en iyi şekilde müdahale ve rehabilitasyon imkanına kavuşmuş oluyor. Her yıl yaklaşık 10 bin hayvanın burada bakım-rehabilitasyon ve aşı işlemlerini gerçekleştiriyoruz" sözlerini kullandı.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Öte yandan skandal görüntülere gelen tepkilerin ardından Konya Büyükşehir Belediyesi konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizde yaşandığı iddia edilen üzücü olay hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bu hususlarda kurumsal hassasiyetimiz en üst noktadadır. Konu etraflıca değerlendirilerek sorumlular hakkında yasal işlem ve suç duyurusu yapılacaktır.”

konya buyuksehır beledıyesı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 şüphelinin gözaltına alındığı aktarıldı.

*Şiddet görüntülerini etik kurallar gerekçesiyle yayınlayamıyoruz...

Polemik Haber/Dilan Kaya