Halk TV yazarı İsmail Saymaz’a konuşan İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’e yönelik olarak, “AK Parti’nin bize karşı kullandığı silahı, onların lehine kullanmış oluyor” eleştirisi getirdi. 

Saymaz'ın yazısı şu şekilde:

"CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, geçen gün katıldığı bir TV programında, sunucunun “Siz diyorsunuz ki HDP’ye bakanlık verilebilir” demesi üzerine “Elbette verilebilir” diye karşılık verince İyi Parti sosyal medyada ayaklandı.

İlkin İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu sert tepki gösterdi. Bu kez Ağıralioğlu yalnız kalmadı ve ‘tepeden’ destek gördü. İyi Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın ve Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu destekledi.

Bu öfkeyi Koray Aydın’a sordum.

Gürsel Tekin’in ifadeleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Böyle bir sorumsuzluk olamaz yani. İş bilmemezlik… Bu kadar olmaz. Biz bir yandan üretiyoruz, onlar yıkıyor. Bu nasıl bir şeydir? Kabul edilir değil. Her yönüyle AK Parti’nin zayıflamış haline destek veriyor.

Gürsel Tekin mi?

Tabi. AK Parti’nin bize karşı kullandığı silahı, onların lehine kullanmış oluyor.

İyi Parti tepkili mi?

Şu anda bunu duyan herkes ayaklanmış vaziyette. Ne gerek var şimdi! İktidarın eline rahatça kullanacağı bir silah veriyor. Ve her konuşan böyle yaparsa, bu yol böyle devam ederse sonuçlarının iyi olmayacağı belli.

Ne gibi?

AK Parti’nin elini güçlendiriyor.

Millet İttifakı’nı zedeler mi?

Zedeler tabi. Biz bunu kabul edemeyiz.

Neyi kabul edemezsiniz?

Bu söylemi kabul edemediğimizi söylüyorum. AK Parti’nin şu an elinde kalmış olan tek propaganda silahını daha uygun kullanması için yapılan söylemler olarak görüyoruz. Bu dili sık sık kullanmaya başladılar. Ve arttırarak, devam ettiriyorlar.

İyi Parti tabanında hoşnutsuzluk var mı?

Var tabi olmaz olur mu? Kabul etmiyorlar. Bu söylemleri kendi adlarına mı söylüyorlar, yoksa ittifak adına mı? İktidar partisinin hepimiz adına söylenen sözler gibi takdim etmesini sırtımıza alıp taşıyamayız. Biraz çekidüzen vermek, dikkatli olmak, gelecek planlamasına dayalı olarak hakaret etmek gerekir.

Siz HDP ile isminizin yan yana gelmesini istemiyorsunuz.

İstemiyoruz, evet. Biraz sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Bu kadar olmaz. Bizim sahada şu anda tek karşılaştığımız konu bu. Kimse bunun dışında bir şey söylemiyor.

“Bu” dediğiniz ne?

HDP ile yakınlaşma sözcükleri. Sanki onlar işin içine katılacakmış havası andıran söylemler. AK Parti’den olan akışı kesiyor. Zarar dışında getirisi yok."