Blockchain.com'dan alınan verilere göre, madencilerin günde 62 milyon dolar kazandığı geçtiğimizkasım ayına göre, küresel gelir 17.2 milyon dolara geriledi. 

Blockware Solutions Baş Analisti Joe Burnett, "Bitcoin madencileri marjların sıkışmasını izlemeye devam ediyor. Bitcoin’in fiyatı düştü, madencilikte zorluk arttı ve enerji fiyatları yükseldi" dedi.

BASKI DİNMİYOR

Bu, yatırımlarını telafi etmek için artan bitcoin fiyatlarına güvenerek pahalı madencilik makineleri veya teçhizatları satın alan insanlar ve şirketler üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor.

Tüm zamanların en yüksek seviyesi 69 bin dolar olan bitcoin, bu sıralar 19 bin dolar civarında işlem görüyor ve Ağustos ayından bu yana 25 bin doların üzerine çıkamadı. 

ŞİRKETLER BİRER BİRER BATIYOR

Aynı zamanda, daha fazla madenci çevrimiçi hale geldikçe, kripto parayı çıkarmanın madencilik süreci daha zor hale geldi. Bu, özellikle uzun vadeli güç fiyatlandırma anlaşmaları olmayanlar için daha fazla bilgi işlem gücü tüketmeleri ve işletim maliyetlerini daha da artırmaları gerektiği anlamına geliyor.

Geçen yıl Kasım ayında 0.45 dolar bitcoin madencilerinin saniyede bir terahash bilgi işlem gücü için karı, son iki yılın en düşük seviyelerine inerek Temmuz ayından bu yana günde 0.119 ile 0.070 dolar arasında dalgalanıyor. 

Örneğin, Marathon Digital, Riot Blockchain ve Valkyrie Bitcoin Miners ETF gibi şirketlerin hisseleri bu yıl yüzde 60'tan fazla düştü ve kripto madenciliği veri merkezi operatörü olarak çalışan Compute North, geçen hafta iflasiçin başvuruda bulundu. 

Kripto yatırım platformu Bitcoin IRA'nın kurucu ortağı Chris Kline, madencilerin hem maliyetleri düşürmek hem de iklim değişikliği ile ilgili düzenlemelerden kaynaklanan herhangi bir etkiden kaçınmak için enerji verimliliğine "aşırı odaklanmaları" gerektiğini söyleyerek “Madenciler, bilançolarını, işleme birimlerini ve enerji maliyetlerini yönetmekten, mevcut piyasa koşullarından bağımsız olarak ayakta kalmaya çalışacaklar” dedi. (Reuters)