Elon Musk'ın twitter'ı yeniden satın almak istemesiyle Dogecoin fiyatlarında artış gözlemlendi. 2021 yılında ki seviyelerine çıkma ihtimali piyasalarda hareketlilik yaşattı.

Sec.gov web sitesinde yer alan, 'Elon Musk tarafları' Twitter avukatlarına gönderilen bir mektupta şu ifadeler yer alıyor:

"X Holdings I, Inc., X Holdings II, Inc. ve Elon R. Musk ("Musk Tarafları") adına, Musk Taraflarının aşağıdakiler tarafından tasarlanan işlemin 25 Nisan 2022 tarihli birleşme anlaşmasına göre gerçekleştirilmesine devam etme niyetinde olduklarını size bildirmek için yazıyoruz."

Haberlerin ardından Twitter hisseleri de DOGE'den daha fazla arttı. Kripto para hisse senetlerinin gerisinde kalabilir mi ve DOGE fiyatı daha fazla yükselmeye hazır mı?

Twitter'ın hisse fiyatı salı günü %22 artışla 52.05 dolardan kapanış yaptı. Elon Musk Twitter'ın hisse başuna 54.20 dolar fiyatla 44 milyar dolara satın almaya hazırlanıyor.

Twitter Investor Relations (@TwitterIR) bugün anlaşmayı doğruladı.

DOGECOIN FİYAT TAHMİNİ

Dogecoin şu anda 0.065 dolar civarında işlem görüyor ve yazı kaleme alınırken 0.066 doların hemen üzerinde günlük tepeye ulaşmış durumda.

Dogecoin, Elon Musk'ın Mayıs 2021'de popüler meme coinden bahsetmek için Saturday Night Live'a çıkmasından kısa bir süre önce 0.74 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüştü.

18 ay boyunca devam eden bu ayı piyasasına rağmen Dogecoin hala 8.7 milyar dolar piyasa değeriyle kripto piyasasındaki en büyük meme coindir.

En yakın rakibi Shiba Inu'nun piyasa değeri 6.3 milyar dolar ve yeni meme coin Tamadoge ön satışında bu yana %1.870 artışla 150 milyon dolar piyasa değerine ulaşarak Baby Doge Coin ve Dogelon Mars'ı geride bıraktı.

Piyasa değerinin yüksek olması ve enflasyonist bir varlık olması nedeniyle Dogecoin toparlanmakta zorlanabilir. Daha önce Elon Musk her tweet attığında ya da haberler (Tesla'nın ve daha sonra SpaceX'in mallar için DOGE kabul etmesi) Dogecoin fiyatının yükselmesine ve tamamen geri çekilmesine neden oldu.

İhtiyatlı yatırımcılar Dogecoin fiyatının gerçekten yeni bir yükseliş trendi başlatıp başlatmayacağını görmek isteyebilirler.

Teknik analiz açısından bu büyük zaman dilimi (HTF) grafiğinde yüksek dip ve yüksek tepelerin oluşması anlamına gelecektir. Haftalık grafikte DOGE fiyatı 0.089 doların üzerinde mumları kapatmaya başlarsa piyasa yapısı olumluya dönebilir.

Twitter'daki en iyi kripto trader'larından biri olan TraderSZ, Dogecoin fiyatının 0.06 dolar olduğu geçen hafta bu seviyeyi hedefleyen bir long pozisyon açtı.

Makro açıdan, haftalık mum %11.6 yükselse bile uzun vadede fiyatın toparlanacağına dair çok az belirti var. TraderSz, yatay bir aralıkta kısa vadeli işlemler yapıyor.

Dogecoin'in 2022'deki her yükselişi bir fırsat oldu. %92 düşen DOGE'nin çok az faydası ve sınırsız arzı bulunuyor, dolayısıyla düşmeye devam etme potansiyeli var.

Bir başka meşhur trader Altcoin Sherpa, Dogecoin'in Elon Musk ile ilgili son hamlenin ardından bu seviyelerden düşeceğini düşünüyor. Mevcut Dogecoin fiyat tahmini düşüş gerçekleşeceği yönünde.

Robinhood CEO'su Vlad Tenev'in bu haftanın başlarında attığı bir tweet ile söylediği gibi, Dogecoin bir değişim ve ödeme aracı olarak standart banka kartı işlemleriyle rekabet edemiyor.

Dogecoin sahipleri arasındaki spekülasyonlardan biri, Elon Musk Twitter'ı satın aldığında DOGE'nin sosyal medya platformunun 'yerel para birimi' olacağıdır, ancak milyarder henüz bununla ilgili bir yol haritası açıklamadı.