Seul Güney Bölge Savcılığı, şirketin dijital para birimleri TerraUSD ve Luna'nın Mayıs ayında patlamasından önce dolandırıcılık yapıp yapmadığını veya finansal düzenlemeleri ihlal edip etmediğini belirlemeye çalışırken onları sorgulamak için çağırmayı planladığını söyledi.

Savcılık, mevcut ve eski personelleri içerebilecek olsa da, seyahat yasağı altına alınan kişilerin sayısını veya kim olduklarını belirtmedi. Savcılar, soruşturmanın devam ettiğini söyleyerek daha fazla ayrıntı vermeyi reddetti. Eski bir Terraform geliştiricisi olan Daniel Hong, 19 Temmuz'a kadar ülkeyi terk etmesinin yasaklandığını gösteren bir hükümet bildirisini sosyal medya hesabından paylaştı. 

İNSANLAR ‘GÜVENSİZ LİMANLAR’DAN KAÇIYOR

Terraform Lab'ın Stanford eğitimli kurucu ortağı Do Kwon tarafından geliştirilen TerraUSD ve Luna'nın çöküşü, küresel kripto para piyasasında daha büyük bir kargaşaya neden olurken tahmini 280 bin Güney Koreli yatırımcıyı etkiledi.

TerraUSD, fiyatlardaki şiddetli dalgalanmaları önlemek için ABD doları gibi istikrarlı varlıklara sabitlenmiş bir "stabil para" olarak tasarlandı. Bununla birlikte, sabit kripto para, Mayıs ayında 1 doların çok altına düştükten sonra, TerraUSD ve şirketin diğer para birimi Luna sahipleri için yaklaşık 40 milyar dolarlık piyasa değeri yok oldu.

Güney Kore'nin merkez bankası olan Kore Bankası, bu ayın başlarında yayınlanan bir raporda, TerraUSD ve Luna'nın çöküşünün, piyasa değerinin geçen yılın sonlarına göre yüzde 40'tan fazla küçülen küresel döviz piyasasında önemli bir faktör olduğunu söyledi. Banka, ABD Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadele için kilit faiz oranını son zamanlarda yükseltme kararının da yatırımcıları değişken varlıklardan daha fazla uzaklaştırarak düşüşe katkıda bulunduğunu söyledi. (AP)