Giorgia Meloni, aşırı sağ İtalya'nın Kardeşleri partisine liderlik ediyor ve ülkenin sağdaki diğer iki partiyle ittifak yapan ilk kadın başbakan olmayı hedefliyor.

İmajını yumuşatan Meloni, İtalya'nın faşist geçmişiyle ilişkilendirilmekten rahatsızken, Batı'nın Rusya'ya yönelik yaptırımlarını destekliyor ve Avrupa'ya yönelik söylemlerini hafifletti.

200 MİLYAR AVRO ‘REFORMLARA BAĞLI’

İtalya ekonomisi Covid-19 pandemisinden sonra toparlanıyordu, ancak daha sonra, büyük ölçüde Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle tetiklenen enerji krizi fiyatları artırdı. Politikacılar son günlerini Rusya ve Avrupa üzerinden tartışarak geçirirken, en çok İtalyanlar faturalarını ödeme konusunda endişeli.

Avrupa Birliği, İtalya'ya Covid-19 sonrası kurtarma hibeleri ve kredilerinde 200 milyar avro göndermeyi kabul etti, ancak bu, Mario Draghi'nin giden birlik hükümeti tarafından kabul edilen reformlara bağlı. Giorgia Meloni planın revize edilmesini istedi ve İtalya'nın AB'deki ulusal çıkarlarını "savunmak" için daha fazlasını yapacağını söyledi.

DEMOKRATLAR KRİZDE

Ağustos ayının başlarına kadar, İtalya'nın sol ve merkez partileri Meloni ittifakına karşı ortak bir meydan okuma başlatmayı hedefliyordu. Ancak anlaşmaya varamadılar ve Meloni'nin kamuoyu yoklamalarındaki en büyük rakibi olan merkez sol Demokrat Parti lideri Enrico Letta, şimdi zorlu bir mücadeleyle karşı karşıya. (BBC)