Bankacılık krizinden etkilenen Credit Suisse, İsviçre Bankası UBS tarafından 1 milyar dolarlık teklifle satın alınmak üzere anlaşmaya varılabilir. İsviçre'nin en büyük iki bankası arasındaki anlaşmada, Credit Suisse’in cuma günkü kapanış fiyatının altında fiyatlandırılarak hisse başına 0,25 İsviçre frank teklif edildi.

Financial Times’ın haberine göre, İsviçre’nin en büyük iki bankası arasındaki tüm hisselerin paylaşıldığı anlaşma en kısa sürede imzalanabilir. Credit Suisse’in cuma günkü kapanış fiyatı 1,86 frank düzeyindeyken, UBS'nin teklifi 0,25 İsviçre frank'ı olarak belirlendi. 

İŞTEN ÇIKARMALAR OLACAK

Böylece cuma gününü yaklaşık 7,4 milyar frank (8 milyar dolar) piyasa değeriyle kapatan Credit Suisse için 1 milyar dolar teklif edilmiş oldu. Bazı banka kaynakları teklifin çok düşük olduğunu, bunun hissedarlara ve çalışanlara zarar vereceğini belirti. Kaynaklar satın alma gerçekleşirse Credit Suisse'te işten çıkarmalar olacağını söyledi.

Ayrıca UBS, kredi iflas riskinin (CDS) 100 baz puan sıçraması durumunda anlaşmayı geçersiz kılan maddeler ekletti. Öte yandan UBS, Credit Suisse hakkında ceza veya kayıpla sonuçlanabilecek davalar ve soruşturmalar için hükümetten taviz ve koruma istedi.

FED ANLAŞMAYA ONAY VERDİ

Kaynaklar, anlaşmanın hızlı ilerlediğini ancak şartların aynı kalacağının veya bir anlaşmaya varılacağının garantisi olmadığını vurguladı. Kaynaklar ayrıca iki banka arasında sınırlı bir temas olduğunu ve şartların büyük ölçüde İsviçre Ulusal Bankası ve düzenleyici kuruluş Finma tarafından belirlendiğini söyledi. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) da anlaşmanın ilerlemesine onay verdiği belirtildi.
(Sözcü)