Pink.rs haber sitesi, İngiliz, Fransız, Alman, İtalyan ve ABD büyükelçilerinin bölgedeki barikatların 24 saat içinde kaldırılması çağrısında bulunduğunu iddia ediyor. Belgrad bunu gerçekleştirmezse, Batılı güçlerin Kosova'nın Başbakanı Albin Kurti'nin bölgedeki Sırplara saldırmasına izin vereceği bildiriliyor. 

SIRBİSTAN ASKER GÖNDERMEK İSTİYOR

Belgrad ile Priştine arasındaki gerilim, bu ayın başlarında, Kosova’nın kuzey kesiminde yaşayan Sırpların, Kosovalı yetkililerin kararlarına karşı çıkmalarının ardından alevlendi. 

Kosovalı yetkililerin hamlelerinin ardından Sırbistan lideri Vuciç, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararı uyarınca, NATO'nun bölgede bulunan KFOR barış güçlerinden Kosova'ya bin kadar Sırp askeri ve polis memuru konuşlandırmak için izin istedi. Ancak bu planlara ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Özel Temsilcisi Gabriel Escobar'ın Washington'un Kosova'ya "çok sağlam güvenlik garantileri" verdiğini söylemesiyle karşı çıktı.

NATO DEVRİYESİNE ATEŞ AÇILDI

Pazar günü KFOR, Kosova'nın kuzey kesiminde, barikatlara yakın bir yerde bir NATO devriyesinin yakınında ateş açıldığını söyledi ve can kaybı olmadığını ekledi. Ancak görgü tanıklarına atıfta bulunan Sırp medyası, olayın Kosova kuvvetlerinin Zubin Potok kasabası yakınlarındaki barikatları kaldırmaya çalışması sırasında meydana geldiğini iddia etti.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER