KRT TV'nin el değiştirmesinin ardından Dijital Medya Genel Yayın Yönetmeni Cihan Güner ile Haber Koordinatörü Barış Can devam etmeme kararı alarak görevlerinden istifa etmişti. Güner, istifasının ardından sosyal medya hesabından "Gazeteciysen boyun eğmeyeceksin boyun eğeceksen gazeteciyim demeyeceksin" yazılı bir görsel paylaşmıştı.

Medyakoridoru'nda yer alan habere göre; Bu istifaların ardından krttv.com.tr'de yaptığı bir haber nedeniyle savunması istenen genç gazeteci Mert Şişman da işten çıkarıldı. 

Haksız bir şekilde işten çıkarıldığını iddia eden Şişman, yaklaşık bir yıldır krttv.com.tr'de çalıştığını ancak sadece bir ay sigortasının yatırıldığını ifade etti. Şişman, işten çıkarıldığını 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde e-Devlet’e girince öğrendi ve aktardığına göre kendisine herhangi bir yazılı veya sözlü bildirim yapılmadı.

BİLDİRİCİ'NİN YAZILARINA SON VERİLDİ

KRT TV ayrıca kanalda ombudsmanlık görevi yapan Faruk Bildirici’nin görevine ve yazılarına da son verdi. Bildirici’nin son yazısını 18 Aralık’ta kaleme aldığı görüldü.

Meteoroloji: 4 gün tüm yurtta yağış var Meteoroloji: 4 gün tüm yurtta yağış var

Bildirici, işine son verildiğini doğrularken, görevine son verilme gerekçesiyle ilgili kendisine herhangi bir açıklama yapılmadığını söyledi.