Kayıp profesör Korhan Berzeg'le ilgili flaş gelişme! DNA sonuçları çıktı Kayıp profesör Korhan Berzeg'le ilgili flaş gelişme! DNA sonuçları çıktı

Küçükçekmece Belediyesi önceki dönem Meclis üyesi Oruç Oymak, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde İstanbul'da CHP'den Küçükçekmece belediye başkan aday adaylığını açıklamasının ardından ilçede ziyaretlere başladı.

Esnaf ve meslek örgütlerine yaptığı ziyaretlerde Küçükçekmece’nin sorunlarını ve bu sorunların giderilmesine yönelik projelerini anlatan Oymak, ilçedeki yeşil alanların yetersizliğine ve beklenen Marmara depreminin ilçe üzerinde yaratacağı olumsuzluklara değindi ve "İnsanı yaşatmak birinci önceliğimiz olacak"

ORUÇ OYMAK'TAN SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ, MUHTARLAR VE ESNAFA ZİYARET

Yerel seçimlere yönelik çalışmalarının sürdüğünü aktaran CHP'li Oymak, saha çalışmaları kapsamında federasyonlara, derneklere, kanat önderlerine, bölge esnafına, Esnaf ve Sanatkârlar Odalarına ve 21 mahalle muhtarlarına nezaket ziyaretleri gerçekleştirdiğini ifade etti. 

‘YAPACAĞIM İLK İŞ KÜÇÜKÇEKMECE’Yİ DEPREME DAYANIKLI HALE GETİRMEK OLACAK’

Bu ziyaretler kapsamında kendisine sorulan “31 Mart günü seçilirseniz, mazbatanızı alınca ilk yapacağınız iş ne olacak?” sorusuna 6 Şubat depremlerini işaret ederek “Milletimiz takdir eder ve beni Küçükçekmece belediye başkanı olarak seçerse yapacağım ilk iş Küçükçekmece’yi depreme dayanıklı hale getirmek olacak” dedi. İBB işbirliği ile mükemmel bir koordinasyon kurarak ve Küçükçekmece Belediyesi’nin imar kadrosunu genişleterek halkın hizmetine sunacağını ifade eden Oymak, "Küçükçekmece Gölü'nü turizme kazandıracak ve İstanbul'un gözbebeği haline getireceğiz" dedi. 

‘TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK İTTİFAKINI KURACAĞIZ’

Yerel seçimlerde CHP’nin diğer partilerle ittifak kurmasına dair de açıklamalar yapan Küçükçekmece Belediyesi Aday Adayı Oruç Oymak, “Türkiye’nin en büyük ittifakını kuracağız, bunu da komşuluk ittifakı ile halkla birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı. Seçimleri kazanacaklarına inancının tam olduğunu söyleyen Oymak, “CHP bu seçimlerde Küçükçekmece’yi rekor oyla kazanacak’ dedi. 

ORUÇ OYMAK KİMDİR?

1970 yılında Kars'ta doğan Oruç Oymak, ilköğretimini tamamladıktan sonra 1980 yılında İstanbul Küçükçekmece'ye yerleşti. Ortaokul ve lise eğitimini Sefaköy Lisesi'nde tamamladıktan sonra iş hayatına atıldı. Ticaret faaliyetlerini birçok alanda sürdüren Oymak, ön lisans eğitimini yerel yönetimler fakültesinde tamamladıktan sonra lisans eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde aldı. Ayrıca, 4 dönem boyunca Aydın Üniversitesi Siyaset Akademisi derslerini alarak politik yaşamına önemli bir ivme kazandırdı.

Oruç Oymak, 2009-2014 yılları arasında CHP Küçükçekmece Belediye Meclis üyeliği görevini üstlendi. 2010 yılında radyo ve üniversiteler kurulu tarafından düzenlenen yılın en başarılı meclis üyeliği ödülüne layık görüldü. Sosyal, siyasi ve ticari başarıları nedeniyle çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından plaketlerle ödüllendirildi.

2015-2017 yılları arasında CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Oymak, Kars AtaFet Dernekler Federasyonu Genel Başkanı olarak da görev yapmaktadır. Aynı zamanda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Lösemili Çocuklar Bir Umut Derneği, Kars Kardeştepe Derneği ve Kars Arpaçay İlçe Derneği gibi birçok sivil toplum kuruluşunda yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır. Balkan Spor Kulübü'nün de As Başkanlığını üstlenen Oruç Oymak, "3 Bölgenin Yerel Basın Dostu" olarak anılan bir siyasi ve sosyal kimliğe sahiptir. Evli olan Oruç Oymak'ın, biri mekatronik mühendisi, biri mimar ve diğeri inşaat mühendisliği öğrencisi olmak üzere 3 çocuğu bulunmaktadır.