Evli olduğu Fatma Çakır'ı, başına kül tablası fırlatıp yaraladığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanan Ahmet Çakır adlı erkek, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın olayda kullandığı kül tablası, 'silah' kapsamında değerlendirildi.

Kayseri'de 12 Kasım 2021'de meydana gelen olayda Fatma Çakır (46), 1 yıl önce evlendiği ancak olay sırasında boşanma aşamasında olduğu Ahmet Çakır (50) ile tartıştı.

İstanbul Beşiktaş'ta zincirleme kaza İstanbul Beşiktaş'ta zincirleme kaza

Ahmet Çakır, Fatma Çakır'ı darbedip itekledi, ardından da başına kül tablası fırlattı. Burnunda kırık olan Fatma Çakır'ın şikâyetiyle Ahmet Çakır hakkında, 'kasten yaralama' suçundan dava açıldı.

Kayseri 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bu yıl 3 Ocak'ta görülen karar duruşmasında, sanık Ahmet Çakır ile avukatı hazır bulundu. Fatma Çakır'ı darbetmediğini öne süren Ahmet Çakır, "Aramızda sadece bir itekleşme oldu. O esnada yaralanmış olabilir ama kesinlikle kendisini ben kasten darbetmedim" dedi.


Mahkeme hakimi, söz konusu eylemde kullanılan kül tablasını silah sayıp sanık Çakır'ı, 'kasten yaralama' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

18 BIÇAK DARBESİNE 'İYİ HAL İNDİRİMİ' UYGULANDI

Ahmet Çakır 24 Aralık 2021'de yaşanan olayda ise, kendisini aldattığını iddia ettiği Fatma Çakır'ı 18 bıçak darbesiyle ağır yaraladı.

Ahmet Çakır, bu gerekçeyle Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2022'de yargılandığı davada, 'eşi kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 'iyi hal' indirimi de uygulanıp, 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ahmet Çakır, bu cezayı aldığı davanın duruşmasında, "Fatma, 3-4 gün yaşlı kişilerle imam nikahlı yaşıyor, sonra onların ziynet eşyalarını alarak dolandırıyormuş. Bu olayda da beni dolandırdı. Olay günü 100 bin TL istedi, ben 5 bin TL verdim. Bu para da üzerinden çıktı. Evlilik vaadiyle dolandırıldım. O yaralar boğuşma sırasında bıçağın ucunun çizmesiyle oluştu. Öldürme kastım yoktu. Pişmanım, keşke böyle olmasaydı" dedi.

Bu davadan dolayı tutuklu olan Ahmet Çakır'ın dosyası, istinaf mahkemesinde sürüyor. Fatma ve Ahmet Çakır'ın, 17 Şubat 2023'te, 9'uncu Aile Mahkemesi'nde boşandığı öğrenildi.